Gmailiin tuli iso muutos – pitää itse kaivaa esiin valikkojen syövereistä

Gmail muuttui monisyisemmäksi työkaluksi tiimityöhön ja henkilökohtaiseen viestintään, mutta ominaisuutta ei tuputeta väkisin käyttäjille.

16.6.2021 7:05

Googlen melkein vuosi sitten esittelemä muutos Gmailin maksaville käyttäjille on tullut nyt myö ilmaiskäyttäjien ulottuville, yhtiö kertoo blogissaan. Aiheesta uutisoi muun muassa Ars Technica.

Organisaatioille suunnatun maksullisen Google Workspace -ohjelmistopaketin yhteispeli Gmailin kanssa tuli kaikille käyttäjille. Nyt esimerkiksi videopuhelut, chatti ja tiedostojen käsittely tapahtuu kaikki saman ohjelmiston piirissä. Käytännössä palvelut, kuten Chat-, Meet, Drive ja Docs, naitetaan yhteen sähköpostiohjelman kanssa.

Lue lisää: Gmailiin tulossa suuria muutoksia – mutta ensin niille, jotka maksavat

Nyt on mahdollista esimerkiksi lähettää sähköpostia, chattailla, työskennellä Docs-asiakirjan parissa ja tehdä videopuheluita kaikki Gmailin kautta. Jos joku vaikkapa lähettää Docs-linkin Google Chatiin, asiakirjan voi avata suoraan Gmailissa.

Tässä suunnitellaan sukukokousta Gmailissa.

Muutos vaikuttaa koskevan aluksi Gmailin selainversiota. Google ei maininnut mitään Gmailin mobiiliversiosta, ja IS Digitoday ei nähnyt Androidin Gmailissa mitään uutta.

Lisäksi uudistus pitää ottaa itse käyttöön laittamalla Gmailissa päälle Google Chat, yhtiön nykyinen viestittelysovellus, joka myöskin tavoittaa nyt kaikki käyttäjät. Käyttöönotto tapahtuu painamalla Gmailin oikean yläkulman hammasratasta, valitsemalla Näytä kaikki asetukset ja sitten menemällä Chat & Meet -välilehteen. Siellä valitse Google Chat, ja Tallenna muutokset.

Ominaisuus löytyy Gmailin selainversion asetuksista. Kuvakaappaus.

Seurauksena Gmailin vasempaan palkkiin ilmestyvät osiot Chatille ja ryhmäkeskusteluille (Huoneet). Alimpana on Meet-osio videopuheluita varten. Lisäksi Gmailin oikeaan yläkulmaan ilmestyy käyttäjän tilasta kertova nappi. Oletuksena siinä lukee Aktiivinen, mutta napin alta itsensä voi määrittää poissa olevaksi. Toinen valinta Älä häiritse mykistää ilmoitukset.

Asetuksen muuttamalla uudet toiminnot ilmestyvät Gmailin vasempaan palkkiin. Kuvakaappaus.

Mainitussa Gmailin asetusvalikossa Chatin voi kytkeä pois päältä ja Meet-osion voi myöskin piilottaa, jos uudistukset eivät kiinnosta. Mutta kuten sanottua, uudistusta ei ainakaan tällä hetkellä pusketa väkisin käyttäjille muutenkaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?