Korona-ajanvaraus kaatui pääkaupunki­seudulla – aikaa testiin tai rokotukseen ei saa

HUS työskentelee kovasti selvittääkseen vian syyn. Uuden ikäryhmän mukaantuloa rokotteen piiriin ei ole suljettu pois ongelman mahdollisena aiheuttajana.

HUS-aluetta koskevaa vikaa selvitetään kuumeisesti.

14.6.2021 12:02

Sekä koronatestin että -rokotuksen ajanvaraus kärsii pahoista häiriöistä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Usealla käyttäjällä ajanvaraus on katkennut ilmoitukseen, että palvelussa on tilapäinen häiriö, ja käyttäjän tulee yrittää myöhemmin uudestaan.

HUSin mukaan ongelmat alkoivat maanantaina aamulla.

– Siellä on kello 8.30 alkanut laajavaikutteinen häiriö, joka vaikuttaa koronarokotteiden ja koronatestien ajanvaraukseen. Meillä on aamusta asti ollut asiantuntijatyöryhmä kiireellisenä selvittämässä asiaa, kertoo ICT-tuotantojohtaja Risto Laakkonen HUS Tietohallinnosta.

Laakkonen ei pysty vielä varmistamaan vian syytä tai antamaan aikataulua sen korjaamisesta.

Ei ole poissuljettua, että vika johtuisi 25–29-vuotiaiden helsinkiläisten tulosta rokotteen piiriin tänään. Johtajan mukaan lisäys aiheutti näkyvän piikin järjestelmään, mutta kuormituksen kasvuun pyrittiin varautumaan etukäteen. Viime aikoina muiden ikäryhmien mukaan tulot eivät ole aiheuttaneet ongelmia.

Lue lisää: 25–29-vuotiaiden helsinkiläisten korona­rokotukset alkavat maanantaina

Kaikki mahdolliset syyt vialle ovat edelleen pöydällä.

– En pysty oikein vahvistamaan mitään ennen kuin tämä tukala tilanne tästä selviää.

Ongelma koskee vain HUS-aluetta, mutta sillä voi olla vakavia seurauksia. Jos ajanvarausta rokotteelle ei voi tehdä, se saattaa kannustaa joitakin käyttäjiä unohtamaan koko asian ainakin toistaiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?