Tältä näyttää Battlefield 2042:n pelikuvatraileri – peli julkaistaan 22.10.2021 - Digitoday - Ilta-Sanomat

Battlefield palaa komeampana ja suurempana kuin koskaan – katso tuore pelikuvatraileri

Battlefield 2042 julkaistaan 22. lokakuuta. Luvassa on kaikkien aikojen suurin ja komein Battlefield-peli. Mutta yksinpelaajalle siitä on vain vähän iloa.

Battlefield 2042:ssa pelaa samanaikaisesti jopa 128 pelaajaa, mutta vain pc:llä ja uusimmilla konsoleilla.

13.6. 21:30

Legendaarisen sotapelisarjan Battlefieldin uusin osa, Battlefield 2042, julkaistaan maailmanlaajuisesti 22. lokakuuta.

EA:n ja Dicen megaprojekti sijoittuu lähitulevaisuuteen, jossa Yhdysvallat ja Venäjä ovat tukkanuottasilla. Kaikkien aikojen suurimmaksi Battlefieldiksi kutsuttua peliä on kehitetty yli kolme vuotta.

Ilta-Sanomat pääsi tutustumaan uuteen Battlefieldiin ensimmäisten joukossa, joskaan pelaamaan ei vielä toimittajia päästetty. Näytetyn materiaalin perusteella Battlefield 2042 on yksi kaikkien aikojen näyttävimmistä peleistä, josta ei taistelufiilistä puutu.

Tältä näyttää uunituore pelikuvaa esittelevä traileri:

Uudessa ”bäfässä” pelaa kerrallaan jopa 128 pelaajaa (64 v. 64). Megasodat nähdään kuitenkin vain pc:llä, PlayStation 5:llä ja Xbox Series X:llä. PlayStation 4:n ja Xbox Onen omistajat joutuvat tyytymään puolet pienempiin kähinöihin.

Pelikentillä ohjataan spesialisteja, joita on useita ja kaikilla on erikoisominaisuuksia ja -kykyjä. Hahmoilla käytettävät aseet saa kuitenkin valita vapaasti. Uutena ominaisuutena aseiden varusteita voi vaihtaa tilanteen mukaisesti: ulkoa sisätiloihin mennessä voi aseeseen laittaa vaikka punapistetähtäimen tai taskulampun.

Sotatantereella pelaajilla on käytössä lentokoneita, helikoptereita, tankkeja ja muita aiemmista peleistä tuttuja ajoneuvoja. Uusina ominaisuuksina pelaaja voi hypätä katolta turvallisesti siipipuvun kanssa tai edetä kentällä käyttämällä ammuttavaa tarttumakoukkua.

Karttoja on julkaisun yhteydessä seitsemän erilaista.

Julkaisun yhteydessä pelaajat pääsevät pelaamaan cConquest-pelitilaa (kaksi joukkuetta taistelee alueiden hallinnasta) ja breakthrough’ssa (toinen hyökkää ja toinen puolustaa, jokainen aluevaltaus vie hyökkääjiä eteenpäin).

Lisäksi tulossa on hazard zone -pelitila, joka on aivan uusi. Siinä pelataan pienemmillä alueilla, mutta kyseessä ei ole battle royale. Yhdestä uudesta pelitilasta kerrotaan heinäkuun EA Play -tilaisuudessa.

Pelissä on alkuun seitsemän karttaa, jotka ovat sarjan suurimpia. On kaupunkisotaa, jäätikköä, hiekan täyttämää aavekaupunkia ja ahdasta satama-aluetta. Karttoihin tuovat vaihtelua muuttuvat säätilat, sillä kesken taistelun voi joutua pinkomaan karkuun esimerkiksi hurrikaania tai hiekkamyrskyä.

Breakaway-kartta sijoittuu Antarktikselle. Se on Battlefieldin kaikkien aikojen suurin kartta 5,9 neliökilometrin pinta-alalla.

Suurin muutos koskee pelin lisäsisältöä: Uusista kartoista ei tarvitse jatkossa maksaa, jolloin pelaajakuntaa pysyy yhtenäisenä. Battlefield 2042:n ensimmäinen vuosi on jaettu neljään kauteen, joilla jokaisella on oma uniikki taistelupassi.

Taistelupassista on ilmainen ja maksullinen versio. Pelaamalla saa avattua uutta lisäsisältöä, kuten spesialisteja, aseita, vimpaimia ja muuta. Jokaiseen kauteen on ympätty myös pelin taustatarinaa.

Esittelytraileri:

Battlefieldia on jo pitkään rakennettu moninpelikokemus edellä. Pelissä ei ole erillistä yksinpelikampanjaa, mutta taustatarinaan voi tutustua pelaamalla tietokoneohjattujen hahmojen kanssa tiettyjä pelitiloja. Tällä tavalla voi myös esimerkiksi harjoitella helikopterilla lentämistä tai kehittää hahmoa, jotta saa uusia aseita käyttöön.

Hourglass-kartta sijaitsee Qatarissa. Kesken ottelun näkyvyys voi heiketä hiekkamyrskyn takia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?