WhatsAppiin 3 muutosta: Tällainen on uusi ”katso kerran”

WABetaInfo sai tietonsa suoraan Mark Zuckerbergilta ja WhatsApp-pomolta.

Kertaalleen katsottavat kuvat ja videot ovat yksi WhatsAppin tulevista uudistuksista.

4.6.2021 8:40

Pitkään WhatsAppin tulevia uudistuksia uutisoinut WABetaInfo pääsi täysin varoittamatta WhatsApp-keskusteluun WhatsAppin johtajan Will Cathcartin ja emoyhtiö Facebookin toimitusjohtajan Mark Zuckerbergin kanssa. Seurauksena oli uutta tietoa WhatsAppin tulevista muutoksista.

Jo aiemmin käyttöön tulleet katoavat viestit saavat seuraa keinosta laittaa tämä toiminto aina päälle kaikissa keskusteluissa. Zuckerberg vahvisti, että toiminto on todella tulossa.

Lue lisää: WhatsAppin tuhoutuviin viesteihin muutos – parantaa käyttäjän turvaa

Lisäksi hän kertoi uudesta toiminnosta, joka on nimeltään view once eli katso kerran. Pian tuleva toiminto tarkoittaa, että vastaanottaja voi avata lähettämäsi valokuvan tai videon yhden kerran. Sen jälkeen ne katoavat chatista.

WABetaInfo sai johtajilta myös vahvistuksen, että tulossa oleva mahdollisuus käyttää WhatsAppia usealla laitteella toimii ilman nettiyhteyttä. Ominaisuus on kuulemma ”merkittävä teknologinen haaste”, mutta sen pitäisi tulla pian. Usean laitteen tuki tarkoittaa käytännössä neljää laitetta. Jatkossa on myös mahdollista, että WhatsApp alkaa tukea iPadia.

WhatsApp teki äskettäin myös muutoksen, jota se tuskin alun perin aikoi toteuttaa. Yhtiö perui uhkauksensa rampauttaa sovelluksen toiminta niillä, jotka eivät ole vieläkään hyväksyneet uusia käyttöehtoja. WhatsApp sanoi tulleensa tähän tulokseen keskusteltuaan viranomaisten ja tietosuoja-asiantuntijoiden kanssa.

Lue lisää: WhatsApp teki täyskäännöksen sovelluksen heikentämisessä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?