Sony saattaa muuttaa PS5:n toteutustapaa sirupulan vuoksi - Digitoday - Ilta-Sanomat

Playstation 5 -pula ei helpota – Sony harkitsee yllättävää temppua

Sony pärjäilee tämän vuoden, mutta ei odota tilanteen paranevan ennen ensi vuotta.

Sony odottaa lyövänsä PS4:n toisen vuoden myynnin.

7.5. 7:00

Japanilainen viihdejätti Sony kertoi uutisia kauan vaivanneesta Playstation 5 -konsolien huonosta saatavuudesta. Uutuuskonsoli on yksi globaalin sirupulan ja kovan kuluttajakysynnän uhreista ja sitä on ollut vaikea ostaa alusta asti.

VGC-uutispalvelun mukaan Sony kertoi sijoittajille viime viikolla, että PS5:n saatavuus tuskin paranee merkittävästi kuluvan tilivuoden aikana. Tilivuosi päättyy maaliskuun lopussa 2022. Tilanteesta huolimatta Sony pyrkii myymään tilivuoden aikana yli 14,8 miljoonaa PS5:tä. Se olisi enemmän kuin PS4:n myynti vastaavaan aikaan sen ilmestyttyä.

Sonyn talousjohtaja Hiroki Totoki kertoi arviosta yhtiön julkaisemassa tulosraportissa (pdf), josta Shacknews uutisoi. Sijoittajapuhelussa hän valotti yksityiskohtia tavoista, joilla Sony pyrkii sietämään sirupulaa.

Yksi keino voi olla vaihtoehtoisen lähteen löytäminen konsolissa tarvittaville siruille tai sitten konsolin designiin eli toteutustapaan voitaisiin tehdä muutos. Ei ole selvää, mikä tämä muutos olisi.

Tähän mennessä marraskuussa julkaistua PS5:tä on ongelmista huolimatta myyty 7,8 miljoonaa kappaletta, mikä on hieman PS4:n aloitusta enemmän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?