Bitfinex-murron bitcoin-saalista siirrettiin tuntemattomiin paikkoihin - Digitoday - Ilta-Sanomat

476 miljoonaa euroa – bitcoin-ryöstösaalis alkoi liikkua 5 vuoden jälkeen

Joku siirsi omaisuuden verran bitcoineja, jotka ovat peräisin vanhasta varkaudesta. Asiasta kirjoittaa Independent.

Kyseessä olivat ensimmäiset siirrot varkauden jälkeen.­

19.4. 19:35

Tuntematon taho siirsi torstaina mittavan määrän bitcoin-virtuaalivaluuttaa. Suuria bitcoin-siirtoja tarkkailevan Whale Alertin mukaan siirtoja tehtiin yli 60 kappaletta ja niiden yhteisarvo on tällä hetkellä noin 476 miljoonaa euroa. Suurin yksittäinen siirto on arvoltaan noin 59 miljoonaa euroa. Kaikkiaan bitcoineja liikkui 10 057 kappaletta.

Bitcoinit ovat peräisin vuonna 2016 tehdystä varkaudesta Bitfinex-nimiseen pörssiin. Silloin pörssi menetti 119 756 bitcoinia järjestelmiin murtautuneille hakkereille.

Independent-lehden mukaan nyt tehdyt siirrot ovat ensimmäiset varkauden jälkeen. Siirron syytä ei tiedetä, mutta bitcoinit siirrettiin tuntemattomiin lompakoihin pian sen jälkeen, kun virtuaalivaluutta kohosi kaikkien aikojen hintaennätykseensä lähelle 54 000 euroa kappaleelta. Bitcoinin arvo elää voimakkaasti, ja huippuarvosta on tätä juttua kirjoitettaessa tultu jonkin verran alas.

Varkauden tapahtumahetkellä kaikkien noin 120 000 bitcoinin arvo oli noin 60 miljoonaa euroa. Nyt niiden arvo on noin 5,7 miljardia euroa. Siirrot käsittivät saaliista vain noin kymmenesosan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?