Reitittimissä jopa 60 viikon odotusaika sirupulan takia - Digitoday - Ilta-Sanomat

Tänne sirupula iskee kovaa: Reitittimissä jopa 60 viikon odotusaika

Internetin käyttämisessä tarvittavia reitittimiä toimitetaan jopa yli vuoden viiveellä.

Sirujen valmistuksessa käytettävä piikiekko. Arkistokuva.­

14.4. 10:00

Globaalin sirupulan vaikutukset tulevat toden teolla näkyviksi reitittimissä, uutistoimisto Bloomberg kertoo. Sen lainaamat nimettömät alan lähteet kertovat, että teleoperaattoreiden tilausajat uusille reitittimille ovat yli kaksinkertaistuneet jopa 60 viikkoon. Vuodessa on 52 viikkoa.

Suuren reititinvalmistaja Zyxelin Euroopan liiketoiminnan johtaja Karsten Gewecke selittää tilannetta koronaviruksen aiheuttamalla tehtaiden sulkemisella viime vuonna ja pitkittyneellä kotien laajakaistalaitteiden kovalla kysynnällä ihmisten siirryttyä joukoittain etätöihin.

Viime kädessä kärsijänä voi olla tavallinen netinkäyttäjä, joka ei voi päästä teleoperaattorin asiakkaaksi reitittimen puuttuessa. Gewecken mukaan vielä ei ole käynyt niin, että reitittimet olisivat kokonaan loppuneet operaattoreilta. Lähellä on kuitenkin oltu ja niin voi edelleen tapahtua.

Jopa jo matkalla olevat reitittimet eivät ole välttyneet ongelmilta. Äskettäin Zyxelin reitittimiä oli Suezin kanavaan juuttuneessa rahtilaivassa ja sen takana olleissa laivoissa.

Globaali sirupula on iskenyt laajasti eri tuotteisiin autoista tietokoneisiin ja jääkaappeihin. Pc-valmistaja Acer antoi kuitenkin äskettäin lohdullisen ennusteen, että sirupulan pitäisi alkaa helpottaa selvästi tämän vuoden jälkipuoliskolla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?