Paint ilmestyi Microsoft Storeen, mutta sitä ei voi vielä ladata - Digitoday - Ilta-Sanomat

”Pian” tarkoitti 4 vuotta: Windowsin klassikkosovellus tulee sovelluskauppaan

Paint on Microsoftin kaupassa, joskaan ei vielä ladattavissa.

Microsoft toi Paintin kauppaansa, mutta ei anna vielä ladata sitä.­

11.4. 16:08

Microsoft on vihdoin tuonut vanhan, klassikkostatustakin nauttivan Paint-kuvankäsittelyohjelmansa Microsoft Store -kauppaansa. Asiasta uutisoi muun muassa MSPoweruser, joka viittaa italiankielisen ALumian havaintoihin.

Paint ei ole vielä ladattavissa, mutta sillä on oma sivunsa kaupassa. Tämä enteilee sen julkaisua verrattain pian.

Sovellusta on saatu odottaa. Microsoft sanoi vuonna 2017 tuovansa sen kauppaansa ”pian”. Tuolloin yhtiö oli siirtämässä Paintin niiden Windows-toimintojen joukkoon, joita se ei enää kehitä Windows 10:lle.

Luultiin, että Paint korvautuisi Windows 10:ssä siihen lisätyllä uudella Paint 3D:llä, mutta loppujen lopuksi alkuperäinen Paint on saanut pysyä käyttöjärjestelmän kyydissä. Nykyään Paint on valinnainen ohjelma muun muassa Muistion ja WordPadin kanssa.

Windowsin Paint (kuvassa) on jatkoa 90-luvun Paintbrush-sovelluksille.­

OnMSFT itse asiassa huomauttaa, että se onkin uudempi Paint 3D, joka ei enää kohta ole esiasennettuna Windows 10:ssä.

Uutinen vanhan Paintin tulosta kauppaan ilahduttanee puristeja. Microsoft Store -ohjelmien etuna on se, että Microsoft voi päivittää niitä vapaasti. Windowsiin esiasennettuja ohjelmia päivitetään isomman järjestelmäpäivityksen yhteydessä.

Rinnakkaisten versioiden olemassa olo herättää kysymyksen, aikooko Microsoft lopultakin poistaa myös alkuperäisen Paintin kokonaan Windows 10:stä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?