Acer odottaa globaalin sirupulan helpottavan loppuvuonna - Digitoday - Ilta-Sanomat

Pc-jätiltä lohdullinen ennuste – loppuuko pelaajan painajainen?

Elektroniikkatuotteita laajasti vaivaava globaali sirupula alkaa helpottaa, Acer ennustaa.

Sirujen valmistusta Nantongissa Kiinassa.­

8.4. 7:00

Maailman viidenneksi suurin pc-toimittaja Acer näkee valoa tunnelin päässä. Maailmaa kuukausikaupalla vaivannut vakava sirupula keskihintaisissa kuluttajatuotteissa näyttää helpottamisen merkkejä.

Acerin Aasian ja Tyynenmeren alueen toimintojen johtaja Andrew Hou arvioi Taipeissa tiistaina, että sirujen saatavuus on paljon parempi vuoden toisella puoliskolla. Autoteollisuudesta alkanut sirupula on levinnyt koskemaan laajasti kuluttajaelektroniikkaa, kuten älypuhelimia, jääkaappeja ja mikroaaltouuneja.

– Huippusiruista ei ole puutetta – kyse on niistä siruista, joista ihmiset eivät ole pitkään aikaan välittäneet, Hou selitti tilannetta uutistoimisto Reutersin mukaan.

Houn mukaan toimitusketju ryhtyi toimiin tilanteen parantamiseksi sen jälkeen, kun ongelmaan herättiin viime vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Tarjonnan lisääntymisen voi odottaa vähitellen laskevan elektroniikan hintoja. Esimerkiksi pc-pelaajat ovat joutuneet maksamaan hurjia summia kiven alla olevista näytönohjaimista.

Toisaalta myös hintojen noususta on varoiteltu. Kiinalainen älypuhelinyhtiö Xiaomi pääsi juuri sanomasta, että sirupula voi nostaa joidenkin sen älypuhelinten hintoja. Arviota voidaan pitää Xiaomia laajempana ennustuksena älypuhelinten hintakehityksestä.

Koronapandemian lisäksi sirupulaa on pahentanut moni muukin seikka, kuten Taiwania vaivaava kuivuus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?