Sony sulkee Playstation Storen PS3:lta, Vitalta ja PSP:ltä - Digitoday - Ilta-Sanomat

Vanhojen Pleikkarien omistajille huonoja uutisia: Kauppa menee kiinni – näin käy ostamillesi peleille

Sony sulkee Playstation Storen vanhoilta konsoleilta myöhemmin tänä vuonna.

PS3:n julkaisusta on kulunut jo 14 vuotta.

30.3. 13:47

Sony ilmoittaa verkkokauppansa sulkeutumisesta vanhojen Playstation-konsolien käyttäjiltä. Playstation 3:n ja Playstation Portablen omistajat eivät voi enää käyttää Playstation Store -kauppapaikkaa 2. heinäkuuta alkaen tänä vuonna. Playstation Vita -konsolien takaraja on 27. elokuuta tänä vuonna.

Takarajan jälkeen kaupasta ei voi enää ostaa digitaalista sisältöä, kuten pelejä tai videoita, kyseisille konsoleille. Myöskään pelien sisällä ei voi enää tehdä ostoksia oikealla rahalla. Lahjakorttien lunastaminen ei niin ikään onnistu. Jos käyttäjällä on takarajan jälkeen rahaa kaupan lompakossaan, hän voi käyttää sen vain PS4- ja PS5-tuotteisiin. Jos tämä ei ole mahdollista, lompakon rahoja voi anoa takaisin.

Sulkeminen jatkaa siitä, mihin Sony viime vuonna jäi. Silloin yhtiö esti tekemästä näille konsoleille ostoksia, jos Playstation Storea käyttää tietokoneen selaimella tai mobiililaitteella. Ostaminen on yhä onnistunut menemällä kauppaan suoraan laitteen kautta.

Käyttäjät voivat sulkemisen jälkeenkin yhä ladata uudelleen ja pelata aiemmin hankittuja pelejään ja katsoa aiemmin ostettuja videoita ja muuta mediaa. Sulkeminen ei vaikuta maksullisen Playstation Plus -tilauksen myötä aiemmin saatuihin peleihin, kunhan käyttäjä jatkaa palvelusta maksamista.

PS3 ilmestyi EU:ssa vuonna 2007. Mikään ei toki estä ostamasta konsolille yhä fyysisiä pelikopioita vaikkapa kirpputoreilta. Pelien löytäminen Vitalle tai Portablelle voi olla vaikeampaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?