Donald Trump ei käytä murrettua Gab-palvelua - Digitoday - Ilta-Sanomat

Totuus Trumpin murretusta tilistä: Ei käytössä, sähköpostiosoite kuuluu toiselle

Donald Trumpilla ei ole todellista käyttäjätiliä Gab-palvelussa, The Intercept kirjoittaa.

Trump ei käytä Gabia.­

4.3. 12:36

Äärioikeiston suosiossa oleva sosiaalisen median Gab-palvelu murrettiin, ja palvelun perustaja ja toimitusjohtaja Andrew Torba ilmoitti myös Yhdysvaltain ex-presidentti Donald Trumpin tilin olevan murrettujen joukossa. Myös IS Digitoday uutisoi asiasta.

The Intercept -lehti kuitenkin tarkisti Trumpin tilin tiedot ja huomasi siihen liitetyn sähköpostiosoitteen olevan outo. Sen loppuosa on kuhcoon.com poikkeuksena kaikista muista Gabin käyttäjistä. Kävi ilmi, että tämä osoite kuuluu palvelun omistaja Torballe, joka aikaisemmin pyöritti Kuhcoon-nimistä yritystä.

Torba myös vastasi lehdelle, että kyseessä ei ole todellinen sähköpostiosoite, vaan hänen noin viisi vuotta sitten luoma paikkavaraus. Toimitusjohtaja on aikaisemmin sanonut, että Trump ei käytä Gabia. Trumpin tilin kuvauksessa sanotaan, että se on ”varattu” Trumpille.

Gab menetti hakkerille kaikkiaan 70 gigatavua tietoja, jotka hän luovutti Distributed Denial of Secrets -nimiselle ryhmälle. Ryhmän mukaan tiedot kattavat periaatteessa kaiken Gabin sisällön yksityisviesteineen ja käyttäjätietoineen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?