Radio Garden -palvelun suosio singahti yllättäen – selaa radioasemia karttaa pyörittämällä - Digitoday - Ilta-Sanomat

Vuonna 2016 perustetun nettipalvelun suosio nousi yhtäkkiä 750 % – kehittäjillä ei aavistustakaan syystä

Radio Garden -palvelu tuo kaivattua kaukomatkailun tunnelmaa.

Radio Garden -sovelluksen käyttöliittymänä on satelliittikuva, jota voi loitontaa, lähentää ja liikuttaa.­

1.3. 7:00

Alunperin jo vuonna 2016 perustetun Radio Garden -palvelun suosio on yllättäen singahtanut huimaan kasvuun. Palvelun perustajien mukaan heillä oli viimeisen 30 päivän aikana 15 miljoonaa kuulijaa, mikä on yli 750 prosenttia enemmän kuin normaalisti.

Palvelun kehittäjät kertoivat asiasta The Guardian -sanomalehdelle. Äkkisuosion syistä heillä ei ole aavistustakaan.

– Rehellisesti sanottuna en tiedä. Silloin tällöin olemme levinneet viraalisti, mutta tämä on suurin piikki tähän mennessä, kertoo Jonathan Puckey amsterdamilaisesta verkkopalveluiden suunnitteluun erikoistuneesta Moniker-yhtiöstä.

Radio Garden -palvelun idea on yksinkertainen: radioasemat maailmankartalla. Palveluun on liitetty noin 30 000 radioasemaa, ja uusia ehdotuksia tulee sadoittain joka viikko.

Radioasema valitaan pyörittämällä satelliittinäkymää maapallosta, jonka pinnalla on vihreitä pisteitä kaupunkien ja radioasemien kohdalla. Kun vihreän pisteen pyörittää näytön keskellä olevan pyöreän kohdistimen keskelle, alkaa paikallinen radioasema soida. Koska vähänkään isommissa kaupungeissa on monta radioasemaa, löytyy karttakuvan reunasta myös valikko, josta pääsee selaamaan paikkakunnan radioasemien listaa. Löytämänsä suosikkiasemat voi tallentaa omalle listalleen.

Käyttöliittymä toimii samaan tapaan sekä nettiselaimella että puhelin- ja tablet-sovelluksissa.

Kehittäjien ideana oli tehdä moderni versio vanhasta radiovastaanottimesta, jossa kanavia etsittiin viritysnappulaa pyörittäen, radion taajuusosoittimen siirtyessä kaupungin kohdalta toiselle.

Ja tässä on kyllä ihan hyvin onnistuttu, sillä karttakuva tuo radioasemien selailuun siirtymisen, löytämisen ja paikallisuuden tuntua, joka asemien etsimisestä hakukoneella puuttuu. Kun oikea matkailu on rajoitettua, niin ainakin radion välityksellä pääsee seuraamaan miltä toisella puolella maailmaa nyt kuulostaa.

Palvelu alkaa soittaa heti valinnan jälkeen jotain kaupungin radioasemista, mutta saman paikkakunnan muut tarjolla olevat asemat löytyvät valikon kautta.­

Huomaa, että verkkosivu ei näytä käyttävän https-suojausta, eli saat esimerkiksi Chrome-selaimen osoiterivillä varoituksen ettei yhteys ole turvallinen. Tämä tarkoittaa, että yhteyttäsi verkkosivuun voidaan teoriassa vakoilla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?