Spotify alkaa tarjota HiFi-äänenlaatua maksaville asiakkaille - Digitoday - Ilta-Sanomat

Spotifyyn odotettu ominaisuus – jos olet valmis maksamaan

Spotify alkaa tarjota joillekin maksaville asiakkaille korkeampaa äänenlaatua.

Parempi äänenlaatu tulee ensin saataville rajatuissa maissa.­

23.2. 10:56

Spotify alkaa tänä vuonna tarjota musiikkia aiempaa paremmalla äänenlaadulla. Uudella HiFi-tilauksella voi kuunnella musiikkia cd-äänenlaadulla, jota Spotify kutsuu häviöttömäksi.

Tällä hetkellä Spotify Premium -tilauksessa äänitiedostojen bittinopeus on hyvällä nettiyhteydellä ollut parhaimmillaan 320 kbit/s ja Spotifya ilmaiseksi kuunnellessa 160 kbit/s, kun se cd-levyillä on 1411 kbit/s.

Spotify ei sanonut tiedotteessaan tarkkoja bittimääriä, mutta mainitsi HiFi-laadun tulevan tarjolle valituissa maissa myöhemmin tänä vuonna. Maita ei eritelty. HiFi tulee päivityksenä Premium-tilaukseen, mutta Spotify ei kertonut miten paljon hinta silloin nousee.

Asiasta uutisoi muun muassa Techradar, joka jäi miettimään kuinka suuri osa Spotifyn katalogista tulee kuunneltavaksi uudella äänenlaadulla.

HiFin pitäisi toimia eri laitteissa mukaan lukien Spotify Connect -kaiuttimet. Spotify sanoi tekevänsä töitä valmistajien kanssa, jotta HiFi-laatu olisi mahdollisimman laajasti käytettävissä Spotify Connectin kautta.

Äänenlaadun noustessa äänentoistolta vaaditaan entistä enemmän. Jos musiikkia kuuntelee esimerkiksi peruskuulokkeilla, on kyseenalaista kannattaako HiFistä maksaa. Lisäksi kyky havaita eri laatujen eroja on jossain määrin henkilökohtaista.

Kilpailevan Tidalin Master -äänitteissä on vieläkin korkeampi bittinopeus 2304-9216 kbit/s, joskin silloin tarvitaan jo hyvä nettiyhteys. Täyden hyödyn saamiseen vaaditaan parempaa äänentoistolaitteistoa.

Myös esimerkiksi Amazon Music myy äänenlaatua, jota se kutsuu häviöttömäksi. Apple Music ei toistaiseksi tarjoa häviötöntä äänenlaatua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?