Käytätkö Gmailia tietokoneella? Pieni niksi vähentää klikkailua - Digitoday - Ilta-Sanomat

Käytätkö Gmailia tietokoneella? Pieni niksi vähentää klikkailua

Gmailin selainversiossa kannattaa kasvattaa kerralla näytettyjen viestien määrää.

Gmailin selainversiossa esitettävien viestien määrään voi vaikuttaa.­

21.2. 16:00

Verkkoselaimella katseltuna Googlen Gmail-sähköposti esittää 50 viestiä kerrallaan. Jos haluat nähdä 50 viestiä lisää, on klikattava pientä oikeassa yläkulmassa olevaa nuolta ja toivottava, ettei osoitin vahingossa eksy jonkin lähellä olevan toisen napin päälle.

Et ole kuitenkaan 50 viestin vanki. Postilaatikon näkymää voi kasvattaa esittämään enintään 100 viestiä kerrallaan.

Avaa Gmailin asetukset painamalla oikean yläkulman hammasratasta ja valitsemalla sitten Näytä kaikki asetukset. Heti avautuvalla yleisten asetusten listalla on kohta nimeltä Sivun koko enintään. Muuta siinä oleva valinta 50:stä 100:aan.

Gmail ei anna kovin paljoa vaihtoehtoja. 100 on maksimi ja sen lisäksi kerralla näytettyjen viestien määrää voi vähentää esimerkiksi 25:een tai 10:een. Numeroa ei voi valita vapaasti.

Paina lopuksi valikkosivun pohjassa olevaa Tallenna muutokset -nappia. Tämän jälkeen Gmail palauttaa sinut postilaatikon perusnäkymään sillä erolla, että nyt viestejä näkyy tosiaan kerralla sata kappaletta.

Gmailin selainversion toiminta poikkeaa selvästi mobiilisovelluksesta. Puhelimessa viestit esitetään alati jatkuvana virtana, kun posteja vierittää alaspäin.

Kerralla esitettävien viestien määrällä saattaa olla jotain vaikutusta Gmailin nopeuteen hitaalla nettiyhteydellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?