Tällainen on seuraava iso Windows 10 -päivitys

Windows 10:n seuraava ominaisuuspäivitys ilmestyy kevään tai alkukesän mittaan.

Seuraavassa isossa Windows 10 -päivityksessä ei näytä olevan luvassa merkittäviä uudistuksia.

19.2.2021 11:29

Microsoft on julkaissut tietoja seuraavasta Windows 10 -käyttöjärjestelmän isosta ominaisuuspäivityksestä eli versio 21H1:stä. Blogikirjoitus valottaa päivityksen tuomia uudistuksia ja päivityksen jakelutapaa.

Microsoftin listaamien muutosten perusteella mitään kovin järisyttävää ei ole luvassa. Yhtiön mukaan päivitys keskittyy kaikista kiireellisimpiin tarpeisiin, jotka asiakkaat ovat tuoneet esille. Luvassa on laatuparannuksia, tietoturvan ehostusta ja apuja etätyöhön.

  • Windows Hello -käyttäjätunnistus saa tuen usealle kameralle. Ulkoinen kamera asetetaan oletukseksi, jos sekä ulkoinen että sisäinen kamera ovat käytettävissä kasvontunnistusta varten.

  • Windows Defender -tietoturvaohjelman sovellussuojan toiminta nopeutuu esimerkiksi avattaessa asiakirjoja.

  • Käyttöjärjestelmän sanahirviöön Windows Management Instrumentation Group Policy Service tehdään myös muutoksia. Käytännössä niiden tarkoitus on saada Windows 10 tukemaan paremmin erilaisia etätyön tilanteita.

Kyseessä näyttää siis olevan verrattain pieni päivitys, ellei joitakin uudistuksia jätetty vielä pimentoon. Näin tuskin on, sillä päivityksen jakelu joillekin halukkaille testaajille on jo aloitettu. Isommat muutokset säästettäneen syksylle.

Myös edellinen ominaisuuspäivitys 20H2 oli suhteellisen pieni ja se jaettiin käyttäjille helppona päivityksenä kuukausittaisten tietoturvakorjausten tapaan. Microsoft aikoo toimia samalla tavalla 21H1:n kanssa, jos käyttäjällä on Windows 10:n viimeisin versio 20H2 tai sitä edeltänyt 2004. Muille käyttäjille prosessi on raskaampi.

Microsoft sanoo kiinnittävänsä huomiota päivityksen kivuttomuuteen kenties aiemmista kommelluksistaan oppineena.

21H1-päivityksen jakelu suurelle yleisölle alkaa myöhemmin tällä vuosipuoliskolla. Sen tarkemmin Microsoft ei aikataulua blogissaan ilmaissut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?