Sony: Playstation 5 -konsolin tuotannon lisääminen vaikeaa - Digitoday - Ilta-Sanomat

Sonylta karu uutinen Playstation 5:tä haluaville – paljasti myös myyntimäärät

Playstation 5 -konsolien puute näyttää jatkuvan.

PS5:tä toimitettiin 4,5 miljoonaa kappaletta vuoden loppuun mennessä.

5.2. 7:00

Marraskuussa julkaistujen Playstation 5 -pelikonsoleiden saatavuus ei ole helpottamassa. Tämä kävi ilmi Sonyn osavuosikatsauksessa, josta esimerkiksi Ars Technica ja Polygon uutisoivat.

– On vaikea lisätä PS5:n tuotantoa puolijohteiden ja muiden komponenttien puutteen keskellä, Sonyn talousjohtaja Hiroki Totoki selvitti.

PS5 on ollut pahasti kiven alla heti julkaisustaan lähtien. Konsoli tuli myyntiin vain verkossa, ja Suomessa arvioitiin marraskuussa, että konsolin voi ehkä saada vasta keväällä.

Totoki myöntää, ettei kysyntään ole pystytty täysin vastaamaan, mutta töitä tehdään konsolien toimittamiseksi niin paljon kuin suinkin mahdollista.

Sony toimitti vuoden loppuun mennessä yli 4,5 miljoonaa PS5:tä, mikä vastaa suurin piirtein edeltävän PS4:n toimituksia sen ilmestyttyä marraskuussa 2013. Sony myi PS5:tä tappiolla, koska sen ”strateginen hintapiste” on konsolin valmistuskustannuksia alempana.

Konsolien myyminen aluksi tappiolla ei ole sinänsä tavatonta. Suuret tuotot tulevat pelsitä sekä lisäpalveluista, kuten moninpelin mahdollistavasta Playstation Plussasta. Sony huomautti, että peleistä kertynyt liikevaihto yhdessä väistyvän PS4:n myynnin kanssa enemmän kuin hyvitti tappiot PS5:stä.

Samoihin aikoihin PS5:n kanssa julkaistut Microsoftin Xbox Series -sarjan konsolit ovat kärsineet huonosta saatavuudesta. Microsoft arvioi marraskuussa, että saatavuus pystyy vastaamaan kysyntään ehkä huhti–kesäkuun paikkeilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?