Spotify nostaa hintoja Suomessa - Digitoday - Ilta-Sanomat

Nyt se tapahtui: Spotify nosti hintoja Suomessa – kilpailijoita kalliimpi

Hinnat nousivat kautta linjan, mutta joillakin käyttäjillä enemmän kuin toisilla. Spotifylle löytyy nyt halvempia vaihtoehtoja.

Korotus koskee kaikkia tilauksia.­

2.2. 11:02

Ruotsalainen musiikin suoratoistopalvelu Spotify nosti hintojaan Suomessa ja joissakin muissa maissa. Spotify on lähettänyt korotuksista sähköpostia käyttäjille. Uudet hinnat näkyvät myös palvelun verkkosivulla.

Tavallinen Premium-tilaus maksaa nyt 10,99 euroa kuukaudessa aiemman 9,99 euron sijaan. Kahden tilin Duo-Premiumin kuukausiveloitus vaihtui 13,99 eurosta 14,99 euroon kuukaudessa. Jos olet Perhe-Premium-tilaaja, korotus on muita isompi. Hinta nousee kahdella eurolla 16,99 eurosta 18,99 euroon kuukaudessa.

Muutos koskee myös Opiskelija-Premiumia, jonka hinta nousi 4,99 eurosta 6,49 euroon kuukaudessa.

Spotifyn mukaan korotukset ovat tarpeen, ”jotta voimme jatkossakin kehittää palvelua ja tarjota sinulle parhaan mahdollisen kuuntelukokemuksen sekä uutta sisältöä ja uusia ominaisuuksia”.

Nykytilaajilla hinnat nousevat maaliskuussa. Kuvakaappaus sähköpostista.­

Nykyisille tilaajille Spotify antaa yhden lisäkuukauden aiemmalla hinnalla. Heillä uudet hinnat astuvat voimaan maaliskuun laskutuspäivästä lukien.

On epäselvää, onko hinnankorotus maailmanlaajuinen. Ainakin Ruotsissa ja Kanadassa on uutisoitu samanlaisista korotuksista.

Korotusta osattiin odottaa sen jälkeen, kun Spotifyn toimitusjohtaja Daniel Ek marraskuussa antoi asiasta epämääräisen varoituksen. Hän huomautti, että on olemassa muita kypsempiä markkinoita, joilla Spotifyn tuottama arvo tilaajille on kasvanut. Hinnannoususta päätellen Suomi kuuluu näihin markkinoihin.

Spotify nosti Perhe-Premium -tilauksen hintaa viimeksi lokakuussa 2019. Silloin hinta kohosi 14,99 eurosta 16,99 euroon kuukaudessa.

Ruotsalainen Aftonbladet huomauttaa, että uusilla hinnoillaan Spotify muuttuu kilpailijoitaan Apple Musicia kalliimmaksi. Tavallinen Apple Music -tilaus maksaa 9,99 euroa kuukaudessa ja Perhe-tilaus 14,99 euroa kuukaudessa.

Applen kanssa saman hintaluokan tilauksia tarjoavat myös musiikkipalvelu Tidal sekä Googlen YouTube Music Premium. Esimerkiksi Tidal Premium palvelu maksaa 9,99 euroa kuukaudessa ja perhetilaus 14,99 euroa kuukaudessa.

Toisin kuin Apple Music tai Tidal, Spotify tarjoaa myös ilmaista käyttäjätiliä. Sen toiminnallisuus on rajoitettu, ja kappaleiden välissä toistetaan usein mainoksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?