Galactic Civilizations III on Epic Games Storen tämän viikon ilmaispeli - Digitoday - Ilta-Sanomat

Hetken ilmaiseksi jaettava peli ei ole kaikille – mutta lajityypin ystäville se on todellinen monsteri

Galactic Civilizations III on Epic Games Storen tämän viikon ilmaispeli.

Galactic Civilizations III edustaa 4X:ksi kutsuttua pelityyppiä.­

23.1. 16:00

Pelejä viikoittain ilmaiseksi jakava Epicin pelikauppa Epic Games Store on tuonut tarjolle kiinnostavan pelin ladattavaksi ilman veloitusta – ensi torstaihin asti.

Tarjolla on Galactic Civilizations III, joka on kolmas osa avaruuteen sijoittuvaa pelisarjaa, jossa valitaan rotu ja aletaan rakentaa sivilisaatiota.

Peli edustaa 4X:ksi kutsuttua strategiaa (eXplore, eXpand, eXploit, eXterminate), suomeksi tutki, laajenna, hyödynnä, tuhoa. Valtakunnan laajentaminen tarkoittaa tutkimusmatkailun ohella taloudenpitoa, tiukkoja neuvotteluja, teknologian kehittämistä sekä sotaa naapureiden kanssa.

Vuonna 2015 julkaistu peli on saanut Metacriticissä kriitikoilta pääosin kehuvia arvioita, mutta pelaajien kommentit ovat ristiriitaisempia. Tämä avaruusstrategia ei kuitenkaan ole jokaisen makuun jo sen viemän ajan ja järeyden vuoksi.

Lajityypin ystävien kannattaa kuitenkin ottaa Galactic Civilizations III talteen jo sen muokattavuuden, laajan teknologiapuun, moninaisten voittoehtojen ja monipuolisten mekaniikkojen ansiosta.

Peli on saatavissa Windowsille, ja sen asentaminen edellyttää Epic-tilin luomista ja ilmaisen ohjelmiston lataamista. Pelin lunastamisen jälkeen se on pelattavissa ilmaiseksi jatkossakin.

Galactic Civilizations III:n pegi-ikäraja on 12 vuotta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?