Sittenkin liekinheitin: Viranomaiset takavarikoineet jo tuhansia Elon Muskin Ei-Liekinheittimiä - Digitoday - Ilta-Sanomat

Sittenkin liekinheitin: Viranomaiset takavarikoineet jo tuhansia Elon Muskin Ei-Liekinheittimiä

Spaceballs-elokuvan vitsistä lähtenyt tuote sai virkavallalta ja lainsäätäjiltä tylyn tuomion.

Yleisö pääsi kokeilemaan Ei-liekinheittimiä The Boring Companyn tilaisuudessa joulukuussa 2018.­

20.1. 13:22

Multimiljardööri Elon Muskin markkinoima Not-A-Flamethrower, eli suomennettuna Ei-Liekinheitin, on viranomaisten mukaan sittenkin liekinheitin, kertoo muun muassa verkkolehti TechCrunch.

Musk esitteli tuoteideansa Twitterissä joulukuussa 2017, ja niiden kauppa alkoi seuraavana vuonna. Tarkoituksena oli rahoittaa tuotemyynnillä tunneleita poraavaa The Boring Company -yhtiötä.

Muskin idea sai alkunsa Tähtien sota -elokuvia parodioivasta Spaceballs -elokuvasta, joka kuuluu Muskin suosikkeihin, ja jonka repliikkejä hän Twitter-viesteissään lainaa.

Not-A-Flamethrower -nimen tuote sai Muskin mukaan sen jälkeen, kun yhtiössä tajuttiin, että liekinheittimien tuonti ja omistaminen on monessa maassa kiellettyä. Teknisesti laite eroaa Gizmodo-verkkolehden mukaan perinteisestä sotilaskäyttöön tarkoitetusta liekinheittimestä siinä, että palavan nesteen sijasta se sylkee noin metrin mittaisen kaasuliekin.

20 000 laitteen erä kävi kaupaksi nopeaan tahtiin.

Viranomaiset ovat takavarikoineet tuhansittain The Boring Companyn liekinheittimiä ostajilta ympäri Eurooppaa, muun muassa Britanniassa ja Sveitsissä. Italiassa laitteen maahan tuonutta yhdysvaltalaismiestä uhkasi pahimmillaan kymmenen vuoden vankeustuomio. Myös Yhdysvalloissa sen omistajat ovat saaneet syytteitä, ja poliisit ovat löytäneet niitä muun muassa huumeratsioissa.

Varmuuden vuoksi New Yorkin osavaltio on säätämässä erillistä lakia, jolla liekinheittimen omistaminen kielletään.

– Elon Muskin Boring Company on julkistanut uuden liekinheittimen, jota myytiin muutamassa päivässä 20 000 kappaletta ilman minkäänlaista huolta ostajien kouluttamisesta tai heidän syistään ostaa se, lakiehdotusta perusteellaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?