Google osti Fitbitin, viranomaiset tutkivat yhä - Digitoday - Ilta-Sanomat

Google juhlii miljardikaupan läpimenoa – viranomaiset tutkivat vielä

Google ilmoittaa vieneensä Fitbit-kaupan päätökseen, vaikka kaikki viranomaiset eivät ole vielä näyttäneet vihreää valoa.

15.1. 11:37

Internet-jätti Google kertoo viimein ostaneensa aktiivisuusrannekkeita myyvän Fitbitin. 2,1 miljardin dollarin eli noin 1,7 miljardin euron kauppa laitettiin alulle vuonna 2019, mutta eri maiden viranomaiset huolestuivat sen vaikutuksista muun muassa tietosuojaan ja kilpailuun.

Googlen ilmoituksen ajoitus on erikoinen, sillä kauppaa tutkitaan edelleen Yhdysvalloissa ja Australiassa. Uutistoimisto Reutersin mukaan huolta aiheuttaa muun muassa, voiko Google estää Fitbitin kilpailijoita kytkeytymästä Googlen Androidia ajaviin puhelimiin.

Euroopan unioni antoi kaupalle viimein siunauksensa viime kuussa Googlen suostuttua rajoittamaan asiakkaiden terveystietojen käyttöä omissa palveluissaan.

Internet-mainonnan mammutti ja käyttäjistään paljon tietoa keräävä Google on toistuvasti sanonut, että Fitbit-kaupassa ei ole kyse ihmisten datasta. Fitbitillä on Googlen mukaan 29 miljoonaa aktiivista käyttäjää.

– Tässä kaupassa on aina ollut kyse laitteista, ei datasta, ja olemme alusta lähtien tehneet selväksi, että suojelemme Fitbit-käyttäjien yksityisyyttä, Googlen laite- ja palvelujohtaja Rick Osterloh kirjoittaa yhtiön blogissa.

Johtajan mukaan terveys- ja hyvinvointitietoja ei käytetä Google-mainoksiin ja nämä tiedot erotetaan muusta Googlen mainostiedosta. Google lupaa myös antaa muidenkin kuntomittarien ja älykellojen toimia yhteen Android-puhelinten kanssa. Sitoumukset ovat maailmanlaajuisia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?