Saksan poliisi sulki kymmeniä miljoonia pyörittäneen darknetin jättikauppapaikan: tarjolla huumeita, väärää rahaa ja haittaohjelmia - Digitoday - Ilta-Sanomat

Saksan poliisi sulki kymmeniä miljoonia pyörittäneen darknetin jättikauppapaikan: tarjolla huumeita, väärää rahaa ja haittaohjelmia

Viranomaisten mukaan kauppapaikan kautta oli tehty ostoksia kryptovaluutoilla ainakin 140 miljoonan euron arvosta.

12.1. 13:10

Saksan poliisi on sulkenut sivuston, jota se kutsuu maailman suurimmaksi laittomaksi kauppapaikaksi darknetissä. Darknetillä tarkoitetaan verkkoa, jonka sijainti on salattu tavallisilta verkonkäyttäjiltä.

Poliisi kertoo pidättäneensä Tanskan rajalla 34-vuotiaan Australian kansalaisen, jota epäillään DarkMarket -nimeä käyttäneen kauppapaikan ylläpitäjäksi.

Viranomaisten mukaan kauppapaikan kautta oli tehty ostoksia kryptovaluutoilla ainakin 140 miljoonan euron arvosta. Tarjolla oli muun muassa huumeita laidasta laitaan, väärää rahaa, varastettuja luottokorttitietoja ja haittaohjelmia.

DarkMarketin palvelimet sijaitsivat Moldovassa ja Ukrainassa, ja ne saatiin suljettua. Saksan poliisi uskoo kansainvälisen poliisioperaation poikivan vielä rutkasti lisää syytteitä kauppapaikan myyjille ja ostajille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?