Microsoft lisäämässä uutissyötteen Windows 10:n tehtäväpalkkiin - Digitoday - Ilta-Sanomat

Windows 10:n ”alareuna” kokemassa ison muutoksen

Tehtäväpalkki alkaa esittää uutisia, jos Microsoftin testaama ominaisuus päätyy yleiseen käyttöön. Asiasta kertoi Windows Latest.

Windows 10:n toimintopalkkiin tulee uusia toiminnallisuuksia.­

12.1. 7:00

Microsoft testaa Windows 10:ssä alareunan tehtäväpalkkiin upotettavaa uutissyötettä. Windows Latest -uutispalvelun mukaan uutissyötteen voi tiettävästi avata tai piilottaa klikkaamalla sen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella. Kokonaan sitä ei voi kuitenkaan ilmeisesti poistaa toisin kuin joitakin muita Windows 10:n ohjelmia.

Toiminnon on määrä esittää käyttäjää kiinnostavia uutisia sekä urheilu-, pörssi- ja säätietoja, jotka ovat peräisin Microsoftin MSN-verkkoportaalista. Jossain määrin se siis näyttää toisintavan Windows 10:n aloitusvalikon tapahtumaruutujen (live tiles) toimintaa. Näille on povattu lähtöä käyttöjärjestelmästä jo pidemmän aikaa.

Uutissyöte on jo nähty paikoin, jos käytössä on tulevan päivityksen testiversio. Siinä esitetyt uutisotsikot ovat olleet peräisin muun muassa NBC Newsilta, Business Insiderilta ja USA Todaylta. Aihepiirejä voi muokata oman mieltymyksensä mukaisiksi.

Jo nykyisellään Microsoftin Edge-selain näyttää aloitussivullaan MSN-portaalin uutisia. Edgen markkinaosuus on kuitenkin suhteellisen pieni, joten kyseessä saattaa olla Microsoftin yritys tuoda valikoitu uutistarjonta suuremmalle yleisölle.

Uutissyötettä odotetaan laajasti Windows 10:n käyttäjille osana isompaa ominaisuuspäivitystä, jota povataan ilmestyväksi lokakuun paikkeilla. Microsoftin suunnitelman saattavat muuttua. Epäselvää on myös, osaako syöte poimia heti ilmestyessään suomalaisia kiinnostavia paikallisia uutisia.

Windows 10 sai äskettäin toisen näkyvän uudistuksen, joka koskee aloitusvalikkoa. Jos koneessasi pyörii käyttöjärjestelmän lokakuussa julkaistu versio, olet voinut huomata aloitusvalikon uuden ilmeen ja kuvakkeet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?