HS: Vastaamon yrityskaupasta tutkintapyyntö poliisille – tekijänä nykyinen omistaja - Digitoday - Ilta-Sanomat

HS: Vastaamon yrityskaupasta tutkintapyyntö poliisille – tekijänä nykyinen omistaja

Vastaamon nykyinen omistaja Intera Partners on epäillyt entisen toimitusjohtajan pimitelleen tietomurtoa.

5.1. 16:39

Pääomasijoitusyhtiö Intera Partners on tehnyt poliisille tutkintapyynnön yrityskaupasta, jossa sijoitusyhtiö osti tietomurron uhriksi joutuneen psykoterapiakeskus Vastaamon sen perustajilta, kertoo Helsingin Sanomat.

Vastaamon palvelimille murtauduttiin marraskuussa 2018 ja maaliskuussa 2019. Jälkimmäisen murron jälkeen yhtiö paransi asiakastietojärjestelmiensä suojausta, mutta kymmenien tuhansien Vastaamon asiakkaiden tiedot oli ehtinyt päätyä vääriin käsiin.

Intera Partners osti Vastaamon loppukeväästä 2019. Vastaamon hallituksen nykyinen toimitusjohtaja Tuomas Kahrin mukaan on todennäköistä, että Vastaamon perustajiin kuuluva silloinen toimitusjohtaja Ville Tapio olisi todennäköisesti toisen murron jälkitutkinnassa saanut tietää myös ensimmäisestä murrosta, mutta pimitti tiedon kaupan yhteydessä ja sen jälkeenkin.

Kahrin mukaan yrityskauppaa ei olisi tehty, jos tietovuodosta olisi tiedetty.

Tapion mukaan tietomurto paljastui hänelle vasta lokakuussa 2020 tietoturvayhtiö Nixun tutkimuksen perusteella. Epäilysten takia Tapio irtisanottiin kuitenkin tehtävistään lokakuun lopulla.

Lokakuun lopulla Helsingin käräjäoikeus asetti Vastaamon nykyisen omistajan hakemuksen perusteella Ville Tapion ja hänen vanhempiensa omaisuutta takavarikkoon 10 miljoonan euron arvosta väliaikaisena turvaamistoimena.

– On olemassa vaara, että vastaajat kätkevät, hävittävät tai luovuttavat omaisuuttaan taikka menettelevät muulla hakijan saamista vaarantavalla tavalla, lukee väliaikaisen turvaamistoimen perusteluissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?