Windows 10:n taustasovellusten estäminen voi säästää vähän virtaa - Digitoday - Ilta-Sanomat

Näin saat pc:n akun kestämään hieman pidempään

Windows 10:n taustasovellukset voivat syödä virtaa juuri sen kriittisen määrän, että tärkeä työ jää kesken.

Taustasovellukset sulkemalla läppärin akun voi saada kestämään hieman pidempään.­

3.1. 16:00

Kannettavan tietokoneen käyttäjä arvostaa jokaista sekuntia käyttöaikaa, jonka akku pystyy tarjoamaan: hieman lisää aikaa ansioluettelon viimeistelemiseen tai vaikka YouTube-videon katsomiseen saattaa saada sulkemalla Windowsissa joutavana auki olevat taustasovellukset.

Asiasta kertoi Cnet. Kirjoita Windows 10:n tehtäväpalkin hakuun taustasovellukset ja klikkaa hakutulosta. Asetussivulla on pääkytkin, jolla voi kerralla estää kaikkia sovelluksia toimimasta taustalla.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Löydät namiskan myös avaamalla Windows 10:n asetusvalikon painamalla vasemman alakulman aloitusnapin takaa paljastuvaa hammasratasta ja valitsemalla sitten Tietosuoja > Taustasovellukset.

Käyttäjä voi myös valita erikseen ne sovellukset, joiden hän ei halua toimivan taustalla. Pääkatkaisijan alla on lista kaikista sovelluksista, joiden tausta-ajon voi estää tapauskohtaisesti.

Tausta-ajo tarkoittaa, että sovellus pystyy vastaanottamaan tietoja, lähettämään ilmoituksia ja pysymään ajan tasalla myös silloin, kun niitä ei käytä. Microsoftin mukaan tausta-ajon estäminen voi auttaa säästämään virtaa.

Muutosten astuminen voimaan saattaa edellyttää tietokoneen käynnistystä uudelleen. Huomaa myös, että joissakin tapauksissa sovelluksen taustalla toimiminen voi olla hyödyllistä. Jos esimerkiksi käytät Outlookia ja lopetat sen tausta-ajon, et saa ilmoituksia uusista viesteistä.

Windows 10 -käyttöjärjestelmässä on toki erikseen varsinainen virransäästötoiminto. Se löytyy asetusvalikosta valitsemalla Järjestelmä > Akku. Sen kääntöpuolena on joidenkin Windowsin toimintojen, kuten sähköpostin ja kalenterin synkronoinnin, sulkeminen.

Työpöytä-pc:issä virransäästöllä tavoitellaan lähinnä sähkölaskun pienentämistä. Tausta-ajon sorkkimisen sijaan kannattaa varmistaa, että kone sammuttaa itsensä joutilaana ollessaan. Tätä voit säätää valikkopolussa Asetukset > Järjestelmä > Virta ja lepotila.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?