Windows 10:ssä voi säätää laajasti hiiren osoittimen kokoa ja väriä - Digitoday - Ilta-Sanomat

Onko hiiren osoitin hukassa, Windows 10 -käyttäjä? Vilkaisepa tänne

Windows 10:n taannoinen päivitys paransi mahdollisuuksia muuttaa hiiren osoitinta.

Hiiren osoitin saattaa usein olla turhan pieni. Asia on helposti korjattavissa.­

1.1. 16:00

Windowsin hiiren osoitin on useimmille tuttu pieni valkoinen nuolenpää. Näin ei kuitenkaan ole pakko olla. Windows 10:n keväällä 2019 ilmestynyt päivitys May 2019 Update lisäsi keinoja ehostaa osoitinta ja tehdä siitä näkyvämpi.

Asiasta kertoi PCWorld. Pääset asetusvalikkoon kirjoittamalla Windows 10:n tehtäväpalkin hakuun (suurennuslasi) muuta hiiriosoittimen kokoa ja klikkaamalla hakutulosta. Vaihtoehtoisesti voit painaa Windowsin vasemman alakulman aloitusnappia ja valita hammasrattaan. Sitten seuraa polkua Aputoiminnot > Kohdistin ja osoitin.

Ensimmäisenä valikossa on vapaasti vedettävä säädin, joka säätää osoittimen kokoa. Windowsin päivityksen myötä sen saa nyt aiempaa isommaksi. Suurimmillaan sitä ei kerta kaikkiaan pysty lakata tuijottamasta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kookkaaksi venytettyä osoitinta ei voi olla huomaamatta.­

Voit myös vaihtaa osoittimen väriä. Perusvaihtoehtona valkoisen lisäksi on musta. Tai sitten mustan ja valkoisen välillä taustan väristä riippuen vaihteleva osoitin. Niiden perässä on nyt varsinainen värivalikko. Paina sitä, niin pääset valitsemaan osoittimen värin muutamasta oletusväristä.

Oletusväreihin ei ole pakko tyytyä. Paina Valitse mukautettu osoittimen väri, niin pääset poimimaan värin täysin vapaasti ja hienosäätämään sen sävyäkin.

Muutokset vaikuttavat myös osoittimen muihin muotoihin. Eli esimerkiksi, jos viet osoittimen jonkin ikkunan reunalle ikkunan kokoa muuttaaksesi, myös silloin näkyvät kaksipäiset nuolet noudattavat uutta ulkoasua.

Voit säätää hiiren toimintaa laajemminkin kirjoittamalla tehtäväpalkin hakuun ”hiiren asetukset” ja painamalla hakutulosta. Voit muun muassa vaihtaa hiiren ensisijaisen painikkeen, jos olet vasenkätinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?