Twitter juottaa Donald Trumpille katkeraa kalkkia – perättömät väitteet leimataan uudella tavalla - Digitoday - Ilta-Sanomat

Twitter juottaa Donald Trumpille katkeraa kalkkia – perättömät väitteet leimataan uudella tavalla

Twitter on alkanut varustaa Donald Trumpin valheellisia väitteitä uudenlaisilla merkinnöillä.

Twitter on alkanut varustaa Donald Trumpin väitteitä uudenlaisilla merkinnöillä.­

21.12.2020 15:52

Pikaviestipalvelu Twitter alkoi varustaa Yhdysvaltain väistyvän presidentin Donald Trumpin presidentinvaaleihin liittyviä vääriä twiittejä erityisellä ilmoituksella, Variety-lehti kertoo.

Viestit, joissa Trump yhä kiistää demokraatti Joe Bidenin voiton, merkitään punaisella tekstillä. Siinä sanotaan, että vaaliviranomaiset ovat vahvistaneet Bidenin voittajaksi. Tekstiä klikkaamalla pääsee Twitterin viralliselle vaalisivulle, jossa on uutisia aiheesta useista lähteistä.

Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että Trumpin twiittejä varustetaan kahdenlaisilla merkinnöillä. Toisessa, ”lievemmässä” versiossa sanotaan, että väitteet vaalivilpistä on kyseenalaistettu.

Trumpin häviö on nyt käytännössä varma. Viikko sitten Yhdysvaltojen osavaltioiden valitsijamiehet vahvistivat Joe Bidenin vaalivoiton. Trump ei ole myöskään saanut vaalipetosväitteilleen tukea korkeimmalta oikeudelta, joka on kaatanut asiasta nostettuja kanteita.

Trumpin Twitter-tulevaisuus on epävarma. Hän on tehnyt suurimman osan twiittailustaan henkilökohtaiselta tililtään virallisen USA:n presidenttitilin sijaan. Twitter saattaa kuitenkin asettaa hänelle aiempaa tiukemmat suitset presidenttikauden päätyttyä 20. tammikuuta.

Kyseessä olisi iso isku Trumpille, jolle Twitter on ollut tärkeä viestikanava jo ennen presidentiksi pyrkimistä. Hänellä on viestipalvelussa noin 88,5 miljoonaa seuraajaa.

Päivitetty jutun otsikko kello 16.27.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?