Epic Games Storen viikon ilmainen videopeli on MudRunner - Digitoday - Ilta-Sanomat

Taatusti erilainen ajopeli nyt ilmaiseksi – nyt ei ajeta nopeasti, vaan jotain ihan muuta

Aja mudassa, juutu mutaan, vedä kuusi kumoon, kun yrität päästä irti. Siinä lyhyesti MudRunnerin sisältö.

28.11.2020 16:00

Epic Games Storen tämän viikon ilmaistarjous käsittää vain yhden pelin. MudRunner on ajopeli, jossa ei ole vauhdin hurmaa. Siperiaan sijoittuvassa pelissä pääsee kyllä ajamaan autoja, joista ei oikeasti voi haaveillakaan. Lamborghinin tai vaikka Ferrarin sijaan pelaajaa odottaa kuitenkin esimerkiksi 8-pyöräinen dieselhirmu.

Idea on ajaminen vaikeissa olosuhteissa. Windowsille tarjolla olevan MudRunnerin valtteja on hauska fysiikanmallinnus ja auton alla hajoava maasto. Ajoneuvon voi oikeasti saada kiinni mutaan tai vaikka joenpohjaan. Silloin pitää toivoa, että läheltä löytyy jotain tarpeeksi kiinteää, mihin hinausköyden voi kiinnittää.

Pelin heikko puoli on se, että varsinaista mielekästä tekemistä ei ole kovin paljon. Karttojen avaaminen ja toistuvien puukuljetusten yrittäminen alkaa jossain vaiheessa maistua...no...puulta.

Peliä on kilpailevassa Steam-kaupassa rikastuttanut valtava määrä modeja, eli muiden pelaajien tekemiä lisäyksiä, kuten autoja ja karttoja. Epicin kaupassa tukea modeille ei kuitenkaan vielä juurikaan ole, ja on varsin kyseenalaista millaisen modituen MudRunner siellä saa.

MudRunner on nimittäin jo saanut jatkoa SnowRunnerista, joka on puutteineenkin kaikin puolin viimeistellympi ja kokonaisempi pelikokemus.

Modeja voi metsästää verkosta, mutta kokematon käyttäjä saattaa eksyä myös hämärille verkkosivuille. IS Digitoday ei ole myöskään varmistanut, toimivatko nämä verkkosivuilla tarjotut modit pelin Epic-version kanssa.

Pelin tarjoamat 19 ajoneuvoa muutamine karttoineen voivat silti riittää pitkälle etenkin, jos jostain löytää kaverin. Peli tukee moninpelaamista enintään neljän hengen kesken.

MudRunnerin voi lunastaa Epicin kaupasta ilmaiseksi torstaihin 3. joulukuuta kello 18 mennessä. Pelaamiseen tarvitset Epicin käyttäjätilin ja ilmaisen asiakasohjelmiston.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?