Fidget spinner eli sormihyrrä on Googlen hakukoneen easter egg - Digitoday - Ilta-Sanomat

Google piilotti hakukoneeseensa hittilelun parin vuoden takaa – näin saat käyttöön

Joitakin vuosia sitten suositut fidget spinnerit elävät edelleen ainakin Googlen hakukoneessa.

Googlen hakukoneessa voi pyöritellä fidget spinneriä joko tietokoneella tai kännykän ruudulla. Kuvakaappaus Googlesta.­

22.11. 16:00

Sormella pyöriteltävät fidget spinnerit olivat hurja hitti ja etenkin lasten suosiossa jokin aika sitten. Jos fyysinen sormihyrrä on tässä vaiheessa jo kadonnut jonnekin laatikon pohjalle, voi stressiään purkaa virtuaalisesti suunnistamalla Googlen hakukoneeseen.

Kirjoita Googlen hakuun spinner, niin saat eteesi vuorovaikutteisen fidget spinnerin. Voit painaa spinnerin alla olevaa Spin-nappia toistuvasti antaaksesi lelulle lisää vauhtia. Hauskempaa on kuitenkin antaa spinnerille kyytiä pitämällä hiiren ykköspainiketta pohjassa sen päällä ja johonkin suuntaan samalla vetämällä.

Spinneriä on vielä hauskempi käyttää puhelimen kautta, koska sormella pyyhkäisy on hiirtä luontevampi tapa antaa spinnerille vauhtia.

Spinnerin päällä oikeassa yläkulmassa on valinta nimeltä Number. Sitä painamalla voit vaihtaa spinnerin numeroita sisältäväksi onnenpyöräksi ja voit myös valita kuinka monta numeroa siinä esitetään. 12 on maksimi.

Googlen eri tuotteissa on lukuisia vastaavia yllätyksiä eli niin sanottuja pääsiäismunia. Voit kirjoittaa hakuun myös esimerkiksi matopeli käynnistääksesi Nokian kuuluisaksi tekemän mobiilipelin suoraan Googlen hakusivulla. Pasianssi puolestaan päästää pelaamaan suosittua korttipeliä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?