Playstationit menivät muutamassa minuutissa – Prisma myi vahingossa enemmän kuin mitä sillä oli - Digitoday - Ilta-Sanomat

Playstationit menivät muutamassa minuutissa – Prisma myi vahingossa enemmän kuin mitä sillä oli

Aamun Playstation 5 -erät eivät kauaa vanhentuneet. Järjestelmävirheen vuoksi Prisma myi enemmän konsoleita kuin mitä pystyy heti toimittamaan.

Kaikki konsolin aamulla ostaneet eivät saakaan laitettaan Prisman ensimmäisestä erästä.­

19.11. 11:49 | Päivitetty 19.11. 13:08

Prisman verkkokaupan myyntipäällikkö Mika Niemelä kertoo, että aamuyhdeksältä myyntiin tullut konsolierä myytiin loppuun 8 minuutissa. Hän ei paljasta erän suuruutta, mutta se oli ”ajankohtaan nähden suuri määrä”.

– Siitä huolimatta kysyntä oli kymmen- tai satakertainen siihen nähden, mitä oli, Niemelä sanoo.

Ryntäys tuntui Prisman sivuilla, jotka toimivat hetkittäin hyvin tahmaisesti. Niemelän mukaan kävijämäärä normaaliin verrattuna oli kymmenkertainen, ja osa asiakkaista sai nähdäkseen huoltokatkoilmoituksen.

– Järjestelmä oli kovilla, Niemelä sanoo.

Tämä johti myös ongelmiin. Prisma myi enemmän laitteita kuin mitä sillä oli varastossa.

– Suuresta kävijämäärästä ja teknisistä syistä johtuen jonkin verran tuli tilauksia enemmän kuin oli tavaraa varattuna. Olemme yhteydessä näihin asiakkaisiin ja toimitamme nuokin tilaukset seuraavasta erästä, kun se meille saapuu, Niemelä kertoo.

Niemelä kertoo Prisman saavan myyntiin vielä yhden erän konsoleita, jotka ehtivät asiakkaille jouluksi. Erä on samaa kokoluokkaa kuin ensimmäinen ja myös se myydään verkossa. Ketju ilmoittaa laitteiden myyntiin tulosta, kun toimituspäivät varmistuvat.

”Tyhjän arvan” tänään saaneet asiakkaat saavat konsolinsa halutessaan tästä erästä. He voivat myös perua tilauksensa.

Prisma alkaa keräillä tänään onnistuneesti myytyjä konsoleita saman tien, ja onnekkaimmat saattavat saada laitteensa jo huomenna. Viimeiset saavat konsolinsa ensi viikon alussa.

Gigantti kertoo myyneensä oman eränsä loppuun ”muutamassa minuutissa”.

Gigantin pelituotteista vastaavan apulaismyyntipäällikön Jukka Erkinheimon mukaan nettikauppa toimi suuresta asiakasmäärästä huolimatta.

– Kello 9 erästä konsolin ostaneiden tilaukset lähtevät heti toimitukseen keskusvarastoltamme ja ovat ensi viikon aikana perillä, Erkinheimo kertoo.

Seuraava erä tulee myyntiin Giganttiin kello 12 ja ne toimitetaan asiakkaille ”viimeistään tammikuun aikana”.

– Tällä hetkellä odotus on, että ensi vuoden alkupuolella saatavuus paranee, Erkinheimo sanoo.

Kesko myi PS5:tä K-Citymarketin verkkokaupan kautta, ja jonotusjärjestelmä kaatui aamuyhdeksältä. Kesko ei ole toistaiseksi vastannut Ilta-Sanomat Digitodayn yhteydenottopyyntöön.

Myös Powerin kello 11 myyntiin tullut erä konsoleita myytiin loppuun saman tien.

Juttua korjattu kello 13.07: Gigantti tarkensi lausuntoaan siten, että kello 9 erästä konsolin saaneiden laitteet lähetetään tänään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?