Gigantilla Xbox-jonotus aamulla Helsingissä, kaupan päälle 200 euron kuulokkeet – ”Eihän kukaan pysty pakottamaan ihmisiä pitämään riittävää etäisyyttä” - Digitoday - Ilta-Sanomat

Gigantilla Xbox-jonotus aamulla Helsingissä, kaupan päälle 200 euron kuulokkeet – ”Eihän kukaan pysty pakottamaan ihmisiä pitämään riittävää etäisyyttä”

Gigantti ja Microsoft juhlistavat uuden Xboxin myyntiintuloa jonotustapahtumalla Helsingissä tiistaiaamuna.

Gigantti myy Helsingin Forumin-myymälässään 99 kappaletta Xbox Series X -pelikonsolia nopeimmille jonottajille.

9.11.2020 19:40

Microsoftin Xbox Series X- ja Series S- pelikonsolit tulevat myyntiin huomenna tiistaina aamukymmeneltä. X-sarjan pelikonsolit on myyty pitkälti loppuun, mutta Gigantti myy Helsingin Forumin-myymälässään 99 kappaletta tehokkaampaa Xbox Series X -pelikonsolia jonottajille.

Eikä siinä vielä kaikki. Kaupan päälle annetaan pelikuulokkeet ja Xbox-pipo sekä -kasvomaski. Jonotus ei ole ennakkotilaajille, vaan konsolit ovat vapaassa hyllymyynnissä.

Mistä tässä on kysymys, Gigantin pelituotteista vastaava apulaismyyntipäällikkö Jukka Erkinheimo?

– Kysymys on siitä, että Gigantti ja Microsoft haluavat yhdessä juhlistaa konsolin myyntiintuloa. Siihen on tehty myyntitapahtuma, jossa 99 asiakasta saa Forumin myymässä Xbox Series X -konsolin suoraan mukaan. Niihin tulee kaupan päälle pelikuulokkeet sekä Microsoftin Xbox-pipo ja -kasvomaski.

Millainen tarjous on kyseessä?

– Konsoli on normaalihintainen [Gigantissa 509 euroa]. SteelSeries Arctis 9X -kuulokkeet ovat 200 euron arvoiset. Pipolle ja kasvomaskille on vaikea laittaa arvoa.

Ovatko nämä 99 ennakkotilaajia vai onko kyseessä vanhan mallin jonotus?

– Se on ihan jonotussysteemi. Konsolit ovat alusta asti olleet syrjässä, eli ne eivät ole ennakkotilaajilta pois. He saavat laitteensa tilauksessa näkyvän toimitusaikataulun mukaan.

–  On ymmärrettävää, että ihmiset huolestuvat korona-aikana. Meillä on siihen toimenpiteet. Jaamme kasvomaskeja ja käsidesiä löytyy. Suosittelemme pitämään tiettyjä etäisyyksiä ja otamme myymälään vain tietyn määrän ihmisiä kerrallaan. Eli teemme toimenpiteet, jotka nykyaikana tehdään tällaisissa tapauksissa.

Valvotaanko jonottamista, ettei etuilua tapahdu?

– Jonotus on järjestetty ostoskeskuksen puolesta?

Perustuuko se jonotusnumeroihin?

– Ennen kuin ovet aukaistaan, jaamme Xboxin hakijoille jonotusnumerot myymälän ulkopuolelle. Näin saamme hoidettua tämän hyvässä järjestyksessä.

Erkinheimo tarkentaa sähköpostitse, että jonotusta on valvomassa vartija.

Laput jaetaan Forumin sisäpuolella myymälän ulko-ovien edessä?

– Kyllä.

Eli ryntäys tapahtuu Forumin ulko-ovilla?

– On meillä siinäkin ostoskeskuksen puolesta järjestys hoidettu.

Tarkkaillaanko siellä turvavälien toteutumista?

– Kyllä. Tai no, eihän kukaan pysty pakottamaan ihmisiä pitämään riittävää etäisyyttä. Ei sellaista viranomaista löydykään. Totta kai suosittelemme, että riittävät etäisyydet pidetään. Mutta sen ymmärtää kuka tahansa, ettei sellaista voi pakottaa.

Ette näe tätä vastuullisuusnäkökulmasta ongelmallisena?

– Meillä on ollut muutama viikko sitten ensimerkiksi iPhone-myynninaloitustapahtuma [Vantaan] Tammistossa. Meillä oli Tammiston avajaiset, Järvenpään-myymälän avajaiset… Kaikki nämä olemme pystyneet hyvässä järjestyksessä vastuullisesti hoitamaan. Ei ole ollut ongelmia.

Asia tuli vastaan eräällä nettisivustolla [pelaajat.com], mutta en löytänyt tietoa Facebookistanne enkä Twitteristänne. Onko tässä tehty markkinointia sordiinolla?

– Markkinointikanavina on käytetty eri kanavia kuin normaalisti. Pelaajat.com on yhteistyökumppaninne. Heidän kauttaan olemme tehneet mainontaa.

Onko teillä odotuksia sen suhteen, menevätkö laitteet saman tien vai riittääkö niitä pidemmälle päivään?

– Tällä hetkellä konsolipuoli käy sen verran kuumana, että en usko näiden 99 kappaleen kestävän kauaa.

Kilpaileva Playstation 5 tulee myyntiin 19. marraskuuta. Erkinheimo sanoo, että Sonyn toivomuksesta kaikki silloin myyntiin tulevat laitteet myydään verkossa. Myös Gigantti sanoo myyvänsä tällöin erän konsoleita, mutta kertoo yksityiskohdista myöhemmin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?