Taysin terapia-asiakkaiden tietoja saatettu viedä tietomurrossa

Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurrossa on saatettu viedä myös Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) asiakkaiden tietoja, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri kertoo.

22.10.2020 13:43 | Päivitetty 22.10.2020 13:56

Sairaanhoitopiirillä on ollut sopimus Vastaamon kanssa Taysin lasten ja nuorten psykoterapiapalveluista vuoden 2016 alusta vuoden 2018 loppuun. Sopimuksen vuoksi tietomurron kohteeksi on voinut joutua myös Taysin Vastaamossa asioineiden asiakkaiden tietoja, sairaanhoitopiiri sanoo.

Asiakkaiden määrää selvitetään Taysissa parhaillaan. Kaikille sopimuksen piirissä palvelua sopimusaikana käyttäneille asiakkaille ilmoitetaan asiasta henkilökohtaisesti.

Tays antaa asiakkaille seuraavat neuvot:

  • Jos tiedät tai epäilet, että tietosi on vuodettu, Tee tarvittaessa luottokielto (Asiakastieto Oy:lle ja Bisnode Oy:lle), varmista osoitetietojesi oikeellisuus Väestörekisterikeskukselta, maistraatilta ja Postilta sekä oikaise tarvittaessa osoitetietosi.

  • Mikäli identiteettivarkauden riski on kohdallasi korkea, voit tehdä tietojenluovutuskiellon Väestörekisterikeskukseen, maistraattiin ja Trafiin.

  • Kerää todisteita (esimerkiksi tilausvahvistukset), ota tarvittaessa yhteyttä poliisiin ja tee rikosilmoitus.

Uutista on täydennetty lisätiedoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?