Windows 10 alkaa varoittaa ohjelmista, jotka käynnistyvät Windowsin kanssa - Digitoday - Ilta-Sanomat

Windows 10 -tietokonetta voi pian estää hidastumasta

Windowsin käynnistyksen yhteydessä ajettavista ohjelmista on luvassa uusi ilmoitus, Bleeping Computer kertoo.

Automaattisesti käynnistyvät ohjelmat hidastavat tietokonetta. Jatkossa Windows 10 osaa varoittaa, kun sovellus tekee itsestään sellaisen.­

16.10. 7:00

Windows 10:n testiversioon ilmestyi uusi suojaus, joka luultavasti tavoittaa kaikki käyttäjät myöhemmin. Bleeping Computerin mukaan käyttäjälle esitetään varoitus, kun jokin sovellus tekee itsestään automaattisesti ajettavan Windowsia käynnistettäessä.

Käynnistyksen yhteydessä ajettavat ohjelmat ovat usein huomaamattomia ja niistä näkyy korkeintaan kuvake Windowsin tehtäväpalkkia kaivelemalla, usein ei sitäkään. Usein nämä ohjelmat ovat hyödyllisiä ja ne voivat liittyä esimerkiksi peliohjaimiin, varmuuskopiointiin, musiikin toistoon ja pikaviestintään.

Ongelmana ovat haitalliset sovellukset, jotka käyttävät tätä automaattikäynnistymistä piiloutuakseen.

Vaikka sovellukset eivät olisi suoraan haitallisia, monet käynnistyvät turhaan ja hidastavat konetta sekä syövät akkua. Varoituksen myötä niiden elämä Windows 10:ssä muuttuu tukalammaksi. Tämä näkyy käyttäjälle nopeampana tietokoneena, kun siihen ei päädy huomaamatta hidastavia sovelluksia.

Microsoft kertoi muutoksesta Redditissä. Yhtiön mukaan muutos ei koske järjestelmään liittyviä prosesseja.

Löydät listan kirjoittamalla Windowsin tehtäväpalkin hakuun käynnistyssovellukset ja painamalla hakutulosta. Kun käyttäjä jatkossa klikkaa Windowsin esittämää varoitusta, hänet viedään kyseiselle asetussivulle missä ohjelman automaattisen ajamisen voi estää.

Windows 10:n valikossa voi sallia tai estää sovelluksia käynnistymästä automaattisesti. Kuvakaappaus Windowsin asetusvalikosta.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?