Spotifyssa voi hakea kappaletta sanoituksen perusteella - Digitoday - Ilta-Sanomat

Soiko sinulla biisi päässä, muttet muista mikä se on? Näin löydät kappaleen

Spotify mahdollisti kappaleiden hakemista niiden sanoituksen perusteella. Myös Apple Musicissa on vastaava toimonto.

Spotifysta voi hakea kappaletta sen sanoituksilla. Pienet kirjoitusvirheetkään eivät haittaa. Kuvakaappaus Spotifyn mobiiliversiosta.­

11.10. 19:12

Onko kappaleen nimi hukassa, mutta muistat kuitenkin esimerkiksi kertosäkeen hokeman? Tai minkä tahansa muun pätkän sanoista? Syötä tämä tekstipätkä Spotifyn hakuun, niin se osaa nyt etsiä sanoitusta vastaavat kappaleet.

Uudistuksesta kertoi Spotifyn kehitykseen osallistuva nimimerkki Lina Twitterissä. Hän sanoi sanoitushaun olevan nyt saatavilla sekä Spotifyn Android- että iOS-sovelluksessa.

Jostain syystä Lina jätti mainitsematta, että lyriikkahaku toimii myös Spotifyn tietokoneversiossa. Tämä todettiin testaamalla satunnaisten kappaleiden hakua niiden sanoituksella Windows-tietokoneen Spotify-sovelluksessa. IS Digitodayn havainnon mukaan sanoitushaku toimii myös Spotifyn työpöytäversioissa.

Vaikka toiminto on kätevä, Spotify ei voi ottaa kunniaa sen käyttöön ottamisesta ensimmäisenä. Apple Musicissa on ystynyt etsimään kappaleita sanoituksen avulla jo aikaisemmin.

Spotify esitteli äskettäin myös Ikisuosikit-soittolistat. Listalle voi lisätä viisi kaikkien aikojen suosikkikappalettaan jaettavaksi sosiaalisessa mediassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?