OP:lla huono päivä: Verkkopalvelut jumissa ja asiakkaille aiheettomia ilmoituksia katteettomuudesta

OP:n pankkipalvelut kärsivät kahdesta eri ongelmasta. Asiakkaat ovat voineet nähdä erikoisia väitteitä lainan maksuun liittyen.

OP:n sähköisissä palveluissa on ollut pahoja ongelmia torstain aikana.

1.10.2020 16:15

OP Ryhmä kärsii verkkohäiriöistä. OP:n viestinnästä kerrotaan IS Digitodaylle, että op.fi-sivusto on toistaiseksi kokonaan alhaalla vian korjaamista varten. Samoin ovat alhaalla OP:n pankkitunnuksilla tehtävätunnistautuminen ulkopuolisiin verkkopalveluihin.

– Asiantuntijat selvittävät edelleen häiriön syytä, mutta on selvää että se johtuu teknisestä viasta. Kyse ei ole ulkopuolisesta verkkohyökkäyksestä, OP:n viestintäjohtaja Tuuli Kousa kertoo.

Verkkopalvelujen häiriö alkoi torstaina kello 10.10 aamulla. Verkkosivusto alkoi hidastella ja lisäksi ongelmia oli tunnistautumisessa ulkopuolisiin verkkopalveluihin. Mobiilipankki on toiminut, samoin kuin OP:n yksinkertaistettu pankkipalvelu Saavutettava. Häiriö ei myöskään koske maksukortteja.

Arviota palvelujen palauttamisen aikataulusta ei ole, mutta Kousa uskoo sen tapahtuvan tämän päivän aikana.

– On hyvin harvinaista, että häiriöt kestävät useita päiviä.

Väärä väite katteettomasta maksusta

OP:lla ilmeni myös toinen erikoinen ongelma, jolla ei tiettävästi ole tekemistä verkkopalvelun jumittamisen kanssa. Jos asiakkaalla oli eilen jonkin lainan, kuten asuntolainan, lyhennyspäivä, hän näki verkkopankissa väärän väitteen katteettomasta maksusta. Tästä OP tiedotti verkkosivuillaan ennen niiden kaatumista.

– Tileillä näkyy aiheettomia katteettomuustietoja lainan maksueristä. Tapahtumavirrassa näkyy 30.9. tieto Luoton maksusta, mutta samasta maksuerästä näkyy myös katteettomuustieto. Asiantuntijat selvittävät häiriön syytä. Pahoittelemme häiriöstä aiheutuvaa haittaa, ilmoituksessa sanottiin.

Kousan mukaan vika koski eilen lähteneitä lainanmaksuja ja se saatiin korjattua tänään.

– Tämä on erittäin valitettava asia, koska se aiheuttaa hämmennystä. Olemme pahoillamme, mutta asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään. Toivomme, että nämä ilmoitukset pian poistuvat sieltä, Kousa vakuuttaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?