Googlaatko leffoja ja tv-sarjoja? Hakukoneessa on näppärä painike juuri sinulle

Google-haku osaa nyt laittaa talteen tv-sarjoja ja elokuvia käteväksi listaksi.

Googlen hakukone osaa myös suositella elokuvia sinulle.

28.9.2020 7:00

Google on tehnyt tv-sarjojen ja elokuvien muistamisesta helpompaa. Kirjoitapa Googlen hakukoneeseen jonkin tv-sarjan tai elokuvan nimi. Varsin todennäköisesti näet hakutulosten ohessa sisällön kuvauspalkin ja siinä rivin, josta löytyvät Katsoitko sen?- ja Katselulista-napit.

Katselulista-painike lisää kyseisen sisällön Googlen listalle, jota voit katsoa tekemällä haun sanoilla ”my watchlist”. Näin aikoja sittenkin unohtunut katsottava löytyy yhdestä ja samasta paikasta. Toiminnon käyttäminen edellyttää, että olet kirjautuneena Google-tilillesi.

Toimintoa testattiin Googlen selainversiossa ja Android-puhelimen Google-sovelluksessa. Voit myös merkitä sisällön katsotuksi klikkaamalla tai näpäyttämällä Katsoitko sen? -nappia. Tällöin Google ilmoittaa parantavansa painalluksen avulla suosituksiasi.

Katsoitko sen? -napin painaminen ei kuitenkaan vaikuta katselulistan sisältöön. Eli vaikka klikkaisit sarjan tai elokuvan katsotuksi, se pysyy edelleen listalla. Ei ole selvää, miksi näin tapahtuu. Ilmeisesti Katsottu-nappi on tarkoitettu lähinnä opettamaan Googlelle, mistä pidät.

Rivin täydentää vasemmassa reunassa oleva Katso nyt -nappi. Tämä valinta ehdottaa nimikkeestä riippuen ainakin Netflixiä tai YouTuben maksullista palvelua sisällön katsomiseksi. Valinta ei ole tarjolla, jos sisältö ei ole katsottavissa toiminnon tukemissa palveluissa.

Voit myös kirjoittaa hakuun ”mitä kannattaa katsoa”, jolloin Google antaa sinulle joukon suosituksia. Niitä klikkaamalla saat esiin samat katselupainikkeet, ja voit laittaa nimikkeitä muistilistalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?