Google Mapsissa voi vierailla Doctor Who -tv-sarjan Tardis-aluksen sisällä - Digitoday - Ilta-Sanomat

Google Mapsissa on mojova yllätys tieteissarjan ystäville

Maps-karttapalvelussa piilee yllätys kuuluisan tieteissarjan ystäville.

Doctor Whosta tuttu Tardis odottaa matkustajia Google Mapsissa.­

27.9. 16:00

Google Maps -karttapalvelusta tuskin kannattaa etsiä lähintä puhelinkoppia näin älypuhelinten aikakaudella. Yksi jäljellä olevista kuitenkin on edelleen oiva vierailukohde, mutta vain jos sen tekee juuri Mapsin kautta. Asiasta kertoo Cnet.

Suosittelemme kokeilemaan tätä Mapsin selainversiossa tietokoneen isolla ruudulla parhaan kokemuksen takaamiseksi. Jos menet Street View -näkymässä tietyn sinisen puhelinkopin luokse Lontoossa, voit löytää Suomessakin esitetyn Doctor Who -televisiosarjan Tardis-aikakoneen/avaruusaluksen.

Puhelinkoppi sijaitsee osoitteessa 238 Earl's Court Road ja päästää virtuaalivierailijan sisäänsä tutustumaan koppia huomattavasti isomman aluksen ohjauspaneeleihin ja muihin rakenteisiin – aivan kuten tv-sarjassa.

Paina tätä linkkiä ja siirrä sitten hiiren osoitinta, kunnes Mapsin kadun päällä näkyvä nuoli osoittaa vinoon kohti koppia. Klikkaa hiirellä ja pääset sisälle.

Kyseessä ovat Doctor Whon vuoden 2013 kauden Tardis-lavasteet, jotka on valokuvattu tarkasti. Kuvaa voi zoomata lähemmäs hiiren rullalla. Ruudun vasemmasta reunasta voit tarkastella lavasteiden eri versioita vuosien varrelta.

Jos haluat takaisin ulos, etsi lavasteista puhelinkopin etuovea ja suunnista sinne.

Mapsin Tardis on niin sanottu easter egg eli pääsiäismuna. Kyseessä on palveluun huvin vuoksi lisätty yllätys, joka tässä tapauksessa ilahduttaa yhden kaikkien aikojen kuuluisimman tieteissarjan faneja ja miksei muitakin.

Google tykkää pääsiäismunista ja on sisällyttänyt useita sellaisia myös hakukoneeseensa. Yksi ylläreistä kunnioittaa kuuluisaa fantasiaelokuvaa Ihmemaa Oz.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?