Remedyn Reath Rally peliklassikosta tuli ilmainen – lataa ilmaiseksi Steamista - Digitoday - Ilta-Sanomat

Suomalaisesta klassikkopelistä tuli ilmainen – näin pääset pelaamaan

Sittemmin maailmanmaineeseen noussut Remedy Entertainment teki ensimmäisestä pelistään ilmaisen.

Death Rally on ylhäältäpäin kuvattua kaahailua, jossa ei sääntöjä tunneta.­

16.9.2020 7:51 | Päivitetty 16.9.2020 7:51

25 vuotta täyttävä espoolainen Remedy-pelistudio on vapauttanut esikoispelinsä Death Rallyn ilmaiseen jakeluun. Peli on ladattavissa ilmaiseksi Steam-pelipalvelusta. Pelin lataaminen edellyttää ilmaisen Steam-tilin luomista ja asiakasohjelmiston lataamista.

Death Rally on määrä pitää ilmaisena jatkossakin. Peli on tarjolla Windowsille ja Mac OS:lle.

Death Rally on ylhäältä päin kuvattu suoraviivainen, mutta hulvaton kaahauspeli, jossa on tarkoitus kaasutella ykköseksi keinolla millä hyvänsä. Tässä avuksi tulee autojen virittely, etenkin menopeleihin pultattavat aseet.

Vuonna 1996 julkaistussa pelissä on 19 rataa ja 6 autoa. Peli nauttii kulttisuosiota ja pelaajien arvostusta. Remedy teki vuonna 2012 pelistä uusioversion, joka ei kuitenkaan saanut aivan yhtä varauksetonta suosiota.

Remedy Entertainment on kasvanut sittemmin pörssiin listautuneeksi pelijättiläiseksi, joka on luonut sellaiset hitit kuin Max Payne (2001) ja Alan Wake (2010). Yhtiön viime vuonna ilmestynyt Control-peli oli niin ikään arvostelumenestys.

Remedy on ilmoittanut keskittyvänsä suuren ruudun peleihin, eli koodaavansa jatkossakin pc:lle ja pelikonsoleille. Omien peliensä lisäksi se tekee myös alihankintaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?