Microsoft kertoi Xbox Series X:n ja Xbox Series S:n hinnat ja julkaisupäivän - Digitoday - Ilta-Sanomat

Uusien Xboxien Suomi-hinnat julki – konsolin voi hankkia aivan uudella tavalla

Microsoft kertoi uusien Xboxien hinnat ja julkaisupäivän ja antaa vaihtoehtoisen tavan niiden hankintaan.

Vasemmalla oleva Xbox Series X on uuden konsoliperheen järeämpi versio.

11.9.2020 15:10

Microsoft jatkoi Xbox-pelikonsoliinsa liittyviä paljastuksia. Yhtiön seuraavat konsolit ovat Xbox Series X ja sen pienempi ja edullisempi versio Xbox Series S. Jälkimmäisestä yhtiö oli jo kertonut hieman tietoja.

Nyt Microsoft on vahvistanut, että molemmat konsolit tulevat myyntiin ympäri maailman 10. marraskuuta. Ennakkotilaukset alkavat 22. syyskuuta. X:n arvioitu jälleenmyyntihinta on 509,99 euroa ja S:n 309,99 euroa.

Konsolit voi ostaa myös hankkimalla Xbox All Access -tilauksen, jonka eurohintoja ei ole vielä kerrottu. Microsoft on sanonut tilauksen maksavan 34,99 dollaria kuukaudessa X:lle ja 24,99 dollaria kuukaudessa S:lle. Tilaus kestää 24 kuukautta ja se käsittää myös Xbox Game Pass Ultimaten, joka päästää pelaamaan yli sataa peliä.

Suomessa Xbox All Accessia tarjoaa Gigantti myöhemmin tänä vuonna.

Kokonaan digitaalinen Xbox Series S on X:ää selvästi pienempi konsoli, jossa ei ole blu-ray-asemaa levyjen toistamista varten. Pelit voi hankkia vain verkosta lataamalla.

S:ssä tosin on vain 512 gigatavun ssd-asema pelien tallentamista varten, kun taas X:ssä ssd-levyn koko on kaksi kertaa kookkaampi 1 teratavun levy. 512 gigatavua voi nykyaikaisten pelien puristuksessa käydä nopeasti ahtaaksi. Tallennustilaa voi molemmissa konsoleissa hankkia teratavun verran lisää erikseen ostettavalla kortilla.

Xbox Series S:n pääsuoritin ja grafiikkasuoritin ovat heikompia kuin X:ssä. Myös työmuistia (ram) on vähemmän. Microsoftin tavoitteena on ollut tarjota S:llä sama suorituskyky kuin X:ssä, mutta heikommalla tarkkuudella. Toisin kuin X, S ei tue 4k-tarkkuuksia, vaan tyytyy enintään 1440p-tarkkuuteen, jonka luvataan esittävän 60 ruutua sekunnissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?