Tänään julkaistua Koronavilkkua ladattu jo yli 500 000 kertaa - Digitoday - Ilta-Sanomat

Tänään julkaistua Koronavilkkua ladattu jo yli 500 000 kertaa

THL ja STM asettivat alun perin tavoitteeksi miljoona latauskertaa.

31.8.2020 22:01 | Päivitetty 31.8.2020 22:02

Maanantaiaamuna julkaistua, koronaviruksen tartuntaketjujen jäljittämiseen tarkoitettua Koronavilkku-sovellusta on ladattu innolla.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) johtaja Mika Salminen kertoi Ylen uutisissa, että Koronavilkkua on ladattu nyt jo yli puoleen miljoonaan puhelimeen.

– Tämä on ollut todella hieno juttu. Suomalaiset ovat ottaneet haasteen vastaan, ja eiköhän me tehdä tästä nyt maailmanmestaruuskisa latausten suhteen, Salminen iloitsi Ylelle muiden maiden julkaisemiin, samankaltaisiin koronan ehkäisyyn tarkoitettuihin sovelluksiin viitaten.

Koronavilkun hurjan suosion vahvisti Twitter-tilillään myös THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho. Hänen lataamastaan diagrammikuvasta selviää, että sovellus rikkoi puolen miljoonan rajapiikin jo iltaviideltä maanantaina.

Koronavilkun odotetaan tuovan apua etenkin niihin tilanteisiin, joissa tartunnan saanut ei muista tai tiedä, keiden kanssa on ollut tekemisissä.

Sovellus tunnistaa toistensa läheisyydessä olleet mobiililaitteet ja ilmoittaa altistuneille, jos jollain käyttäjistä todetaan koronatartunta.

Kun Koronavilkkua käyttävä henkilö tekee positiivisen koronatestin, hän saa terveydenhuollosta koodin, joka syötetään sovellukseen. Tämän jälkeen tartunnalle altistuneet ihmiset saavat sovelluksen kautta tiedon asiasta.

Sosiaali- ja terveysministeriö ja THL korostivat aiemmin, että sovelluksen laaja käyttöönotto olisi tartuntaketjujen katkaisemisen kannalta äärimmäisen tärkeää. Tavoitteena on, että sen lataisi käyttöönsä ainakin miljoona suomalaista.

Koronavilkun löytää Applen ja Googlen sovelluskaupoista tai suoralla latauslinkillä osoitteesta koronavilkku.fi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?