Google laittoi hakukoneeseen yllätyksen, kirjoita hakuun ihmemaa oz - Digitoday - Ilta-Sanomat

Oletko huomannut Googlen hakukoneeseen piilotettua yllätystä?

Google laittoi hakuunsa yllätyksenniille, jotka etsivät Ihmemaa Oz -elokuvaa.

Google laittaa hakukoneeseensa aika ajoin pääsiäismunia eli piilotettuja yllätyksiä.­

28.8. 10:40

Kirjoita Googlen hakukoneeseen wizard of oz tai suomeksi ihmemaa oz ja napauta oikealla näkyviä punaisia kenkiä. Jos et halua spoilereita, suosittelemme vierailemaan Googlessa ennen kuin jatkat jutun lukemista.

Google on upottanut hakuun pienen yllätyksen, eli niin sanotun pääsiäismunan. Ylläri kunnioittaa vuonna 1939 valmistunutta elokuvaa, jonka pääosassa on Judy Garland.

Punaiset kengät kuuluvat Garlandin esittämälle elokuvan päähahmolle Dorothylle. Kun kenkiä klikkaa, ne lyövät yhteen kolme kertaa. Samalla taustalla kuuluu elokuvan tunnettu lausahdus ”There's no place like home”. Tämä oli tapa, jolla Dorothy pääsi takaisin kotiin ihmemaasta.

Kenkien klikkaus saa koko verkkosivun pyörimään ja muuttumaan mustavalkoiseksi – kenties jäljitelläkseen elokuvan tapaa vaihdella värillisen ja mustavalkoisen kuvan välillä ja antaakseen hakuruudulle ajanmukaisen vanhahtavan ilmeen.

Yllätys löytyy kenkiä klikkaamalla.­

Hakua voi edelleen käyttää, mutta uusi haku palauttaa ruudun normaalin näköiseksi. Saman voi tehdä painamalla oikealla olevaa pyörremyrskyn kuvaa. Elokuvassa pyörremyrsky vei Dorothyn värillisenä kuvattuun ihmemaahan ja hakukoneessa se vie käyttäjänsä takaisin normaaliin värilliseen hakuun.

Ylläri on perua Ihmemaa Ozin merkkipäivästä, kun elokuva täytti viime vuonna 80 vuotta. Se toimii ainakin Chrome- ja Firefox-selaimissa ja Androidin Google-sovelluksessa.

Googlen haussa on monia muitakin piilotettuja yllätyksiä, joista yksi päästää pelaamaan Nokian vanhoista puhelimista tuttua matopeliä ja toinen Pac-Mania.

Lue lisää:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?