Suora lähetys kello 18.45: Suomen parhaat pelit palkitaan

Suomen pelialan The Finnish Game Awards -tapahtuma järjestetään tänä vuonna kokonaisuudessaan verkossa.

Viime vuonna parhaan pelin palkintoa juhli Supercell Brawl Stars -pelillä. Yhtiöltä ei ole ilmestynyt uusia pelejä tämän jälkeen.

18.8.2020 16:00

Suomen peliala palkitsee tänään vuoden 2019 parhaat suomalaispelit ja merkityksellisimmät alan toimijat. The Finnish Game Awards -gaala järjestetään koronapandemian vuoksi kokonaisuudessaan verkkotapahtumana, ja sitä on mahdollista seurata jutun lopussa olevasta ikkunasta.

Verkkotapahtuma alkaa kello 18.45. Sen järjestävät Suomen Pelinkehittäjät ry sekä pelialan kattojärjestö Neogames Finland ry.

Gaalan lämmittelee suomalainen pelimusiikkiorkesteri Game Music Collective. Tapahtuman pääjuontaja on Katja Ståhl.

Suomen peliala on jatkanut kasvuaan. Neogamesin mukaan sen viime vuoden liikevaihto oli 2,2 miljardia euroa. Yli sadan miljoonan euron liikevaihdon yrityksiä ovat Supercell, Rovio, Small Giant Games ja Seriously. Pelejä julkaistaan aiempaa vähemmän, mutta ne ovat aiempaa pitkäikäisempiä kehittyviä palveluita.

Suomen peliala juhlii samalla 25-vuotiasta taivaltaan. Pelialan lasketaan startanneen Suomessa vuonna 1995 Remedy- ja Housemarque-studioiden perustamisen myötä. Tätä ennenkin oli pelinkehitystoimintaa, mutta se oli enemmän itsenäisiin pelinkehittäjiin nojautuvaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?