Microsoft 365 lakkaa tukemasta Internet Explorer 11 -selainta vuoden päästä - Digitoday - Ilta-Sanomat

Inhotun Internet Explorerin lähtölaskenta alkoi – käyttäjän elämästä tehdään todella vaikeaa

Microsoft lakkaa tukemasta laajasti Internet Exploreria, mutta selain pysyy hengityskoneessa vielä takarajan jälkeenkin.

Internet Explorer on yhä osa Windows 10:tä.­

18.8. 11:11

Microsoft kertoi leikkaavansa merkittävästi tukeaan Internet Explorer -nettiselaimelle (IE), joka julkaistiin alun perin vuonna 1995. Blogikirjoituksen mukaan Microsoft 365 -toimistosovellukset ja -palvelut eivät tue Internet Explorer 11 -selainta 17. elokuuta 2021 jälkeen. Näihin palveluihin lukeutuvat esimerkiksi Word, Excel, OneDrive ja Outlook. Teams lopettaa tuen jo aikaisemmin, 30. marraskuuta tänä vuonna.

Näitä tuotteita voi yrittää käyttää IE:llä takarajan jälkeenkin, mutta käyttäjät voivat kohdata ongelmia tai eivät välttämättä pysty kytkeytymään palveluihin ollenkaan. Microsoft myöntää, että ”muutos on vaikea joillekin asiakkaille”. Yhtiö suosittaa käyttämään uutta Edge-selainta, mutta vaihtoehtoja Internet Explorerille on toki muitakin.

Microsoft on varoittanut jo pitkään käyttämästä IE:tä. Varhain vuonna 2019 yhtiö kuvaili selainta ”yhteensopivuusratkaisuksi”, joka ei edes enää oikein kelpaa internetin käyttämiseen.

IE on myös vaarallinen valinta. Sen tietoturva ei kestä vertailua nykyaikaisiin selaimiin. Tämä todettiin esimerkiksi viime syksynä julkaistussa vertailussa, jossa IE 11 otti mittaa Firefoxista, Chromesta ja Edgestä.

Kaikesta huolimatta Internet Explorer jatkaa eloaan. Microsoft korostaa, että IE ei ole katoamassa, vaan yritysasiakkaiden omat vanhat IE-sovellukset jatkavat toimintaansa. Lisäksi uudessa Edge-selaimessa on Internet Explorer -tila, jossa vanhoja tälle selaimelle suunniteltuja sovelluksia voi käyttää.

Microsoft kertoi myös vanhan Edge-selaimen takarajasta. 9. maaliskuuta 2021 jälkeen vanha Edge ei saa enää tietoturvakorjauksia. Microsoft rakensi Edgen uusiksi samalla teknologialla, jota muun muassa Googlen Chrome käyttää. Tämä uusi Edge on Microsoftin mukaan nyt tavoittanut suurimman osan Windows 10:n käyttäjistä.

Microsoftin tapa tarjota uutta Edgeä on ärsyttänyt joitakin käyttäjiä. Yhtiötä on syytetty ei-toivotun ohjelman pakkosyöttämisestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?