Uranvaihto mielessä? It-alalle haetaan lisää väkeä uusilla ilmaisilla nettikursseilla

Uusilla FITech-verkkoyliopiston ilmaisilla kursseilla pyritään kehittämään suomalaisten tietotekniikan perustaitoja – tai houkuttelemaan kokonaan it-alalle.

17.8.2020 7:00

Kolme kaikille avointa ilmaista verkkokurssia tarjoaa tästä päivästä alkaen yliopistotason opetusta ohjelmistoista ja ohjelmoinnin perusteista. Kurssit eivät vaadi aiempia opintoja.

– Kurssit on tarkoitettu kaikille, jotka arvelevat tarvitsevansa työelämässä tietotekniikan taitoja, kertoo professori Petri Vuorimaa Aalto-yliopistosta.

– Tämän tyyppisten kurssien kautta on moni siirtynyt työpaikallaan toisentyyppisiin tehtäviin, ja opintoja jatkamalla voi vaikka vaihtaa alaa.

Kursseja tarjoaa FITech-verkkoyliopisto, joka on kahdeksan suomalaisen yliopiston yhteishanke.

Jokaisesta kurssista saa kaksi opintopistettä, joista voi olla hyötyä jatko-opinnoissa tai ne voi merkitä ansioluetteloon.

FITech 101: Digi&Data -kurssien aiheina ovat data ja tieto, internet ja selainohjelmointi, sekä johdatus ohjelmointiin.

– Meillä on ict-puolella aika iso osaajavaje, joten haemme uusia jatkuvan oppimisen tapoja, Vuorimaa kertoo FITech-hankkeen taustoista.

Kurssien suorittamiseen tarvitaan tietokone ja nettiselain, eikä muita asennettavia ohjelmistoja tarvitse asentaa.

Kursseja voi suorittaa omaan tahtiin FITechin verkkosivujen kautta.

Teoriassa yhden kurssin suorittamiseen kuluu 50 tuntia, eli se on mahdollista suorittaa parin viikon aikana töiden ohessa. Kurssit sisältävät digitaalisia opetusmateriaaleja sekä harjoitustehtäviä, jotka tarkistetaan automaattisesti. Harjoituksista saa välittömästi palautteen oman osaamisen tasosta.

Hankkeen tavoitteena on kouluttaa 20 000 suomalaista jouluun mennessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?