Trump puuttui Microsoftin TikTok-kauppaan: ”Yhdysvaltojen tulisi saada hyvin iso osa siitä hinnasta” - Digitoday - Ilta-Sanomat

Trump puuttui Microsoftin TikTok-kauppaan: ”Yhdysvaltojen tulisi saada hyvin iso osa siitä hinnasta”

Presidentille on yhdentekevää, kuka maksaa, kunhan hallitus saa merkittävän osan kauppahinnasta.

4.8.2020 11:25

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump esitti varsin erikoisen ehdon Microsoftin aikeille ostaa kiinalainen TikTok-sovellus. Presidentin mielestä iso osa kauppahinnasta kuuluu Yhdysvaltain hallitukselle.

Presidentin puheita kirjoitti puhtaaksi TechCrunch. The Guardian puolestaan julkaisi videon, jossa Trump toisti kantansa Valkoisen talon tilaisuudessa.

– Olipa se Microsoft, kiinalaiset tai mikä tahansa hinta onkaan, Yhdysvaltojen tulisi saada hyvin iso osa siitä hinnasta, Trump sanoo.

Presidentti vertaa tilannetta vuokranantajaan ja vuokralaiseen.

– Ilman vuokrasopimusta vuokralaisella ei ole mitään. Joten he maksavat kynnysrahan tai he maksavat jotain, Trump asetteli.

TikTokin täyskieltoa harkittiin jo vakavasti Yhdysvalloissa, koska hallitus pelkää sen vakoilevan kansalaisia Kiinan hallitukselle. Tästä ei ole selviä todisteita, ja TikTokin omistava ByteDance on kiistänyt väitteet.

Trumpin uusi ehto on paikoin tulkittu jopa lunnasvaatimukseksi, jonka maksamatta jättäminen johtaisi edelleen sovelluksen kieltämiseen maassa. Uutispalvelu Gizmodo jäi myös kysymään, onko presidentin vaatimus lain mukainen tai mitä Microsoft on siihen sanonut.

Kello tikittää jo TikTokille Trumpin asettaman toisen ehdon vuoksi. TikTokilla on aikaa syyskuun 15. päivään asti myydä itsensä joko kokonaan tai osittain yhdysvaltalaiselle yhtiölle. Jos kauppa ei toteudu, TikTokin liiketoiminta Trumpin mukaan lakkautetaan Yhdysvalloissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?