Spotifyn ryhmäjami-toimintoa voi käyttää myös etänä - Digitoday - Ilta-Sanomat

Spotifyä voi kuunnella yhdessä myös etänä – näin käytät

Spotify kehitti uuden toiminnon kimppakuunteluun.

­

30.7. 10:14

Spotify on kehittänyt uuden ominaisuuden musiikkipalveluunsa, jonka avulla enintään viisi henkilöä voi kuunnella samaa soittolistaa tai vaikka podcastia samanaikaisesti etäyhteydellä.

Kutsun kimppakuunteluun voi lähettää jatkossa Spotify-puhelinsovelluksesta esimerkiksi sähköpostin tai muun viestipalvelun välityksellä. Toiminto on auki vain maksaville Premium-käyttäjille, ja ryhmän jäsenten koko on rajattu viiteen.

Ryhmään liittymisen jälkeen kuuntelijat voivat myös muokata jaettua listaa, ja muutokset tulevat näkyviin samaan aikaan myös muille ryhmän jäsenille.

Spotifyn ryhmäjami-toiminto on hieman vaikeasti löydettävissä muutaman näppäimen takaa. Toimintoon pääsee sovelluksen kuuntelunäkymän vasemmassa alakulmassa olevan linkin kautta. Aukeavalta sivulta löytyy vihreä ”Aloita jamit” -kosketusnäppäin.

Tästä näppäimestä pääsee sivulle, jossa näkyy alimmaisena Spotifyn oma viivakoodi, sekä sen yllä uusi Kutsu kavereita -näppäin. Tätä painamalla edetään sivulle, jonka kautta voi jakaa linkkejä muun muassa tekstiviestillä tai muilla puhelimesta löytyvillä viestisovelluksilla.

Spotify-sovelluksesta voi lähettää usealla viestisovelluksella linkin ryhmäkuunteluun.­

Uusi etäkuuntelu on jatkoa Spotifyn aiemmille julkistuksille. Yhteisiä soittolistoja Spotifyssä on voinut tehdä ja muokata joukolla jo pitkään.

Spotifyn valikoissa näkynyt oma viivakoodi taas liittyy toukokuussa julkaistuun toimintoon, jolla ryhmäkuuntelu on onnistunut ainakin ryhmän perustajan kanssa samassa paikassa olevien kesken. Ryhmään on voinut aiemmin liittyä kuvaamalla puhelimella Spotify-viivakoodin ryhmän perustajan puhelimen näytöltä. Tämän jälkeen ryhmän jäsenet ovat voineet kuunnella Spotifystä yhtä aikaa samaa sisältöä kukin omilla puhelimillaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?