Elon Musk haluaa lisensoida Teslan ohjelmistoja muille - Digitoday - Ilta-Sanomat

Voiko Teslan Autopilotin saada muihinkin autoihin? – Kyllä, vastaa Elon Musk

Elon Muskin mukaan muut valmistajat voivat lisensoida Tesla-autojen tekniikkaa. Hintaa hän ei ole kuitenkaan kertonut.

Julkaistu: 29.7. 16:00

Tesla on valmis lisensoimaan ohjelmistojaan muillekin, Elon Musk ilmoitti.

Sähköautoyhtiö Teslan perustaja ja toimitusjohtaja Elon Musk on valmis päästämään muutkin autovalmistajat käsiksi yhtiön teknologiaan. Musk kertoi asiasta twiitissä, jonka hän liitti Teslarati-uutispalvelun artikkeliin.

– Tesla on avoin lisensoimaan ohjelmistoja ja toimittamaan voimansiirtojärjestelmiä ja akkuja. Yritämme vain kiihdyttää kestävää energiaa, emme murskata kilpailijoita, Musk kirjoitti Twitterissä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kun Muskilta kysyttiin, kattavatko ohjelmistot myös Tesla-autojen automaattisen ajamisen mahdollistavan Autopilotin, Musk vastasi "kyllä".

Autopilot on jakanut mielipiteitä. Toisinaan se on jopa pelastanut ihmisiä, välillä taas siihen liikaa luottaneet kuljettajat ovat aiheuttaneet vakavia onnettomuuksia ja vaaratilanteita. Teknologia on kehittynyt vuosien varrella, mutta ainakin vielä viime vuonna sitä pystyttiin hämäämään helposti.

Kilpailijoiden murskaamisesta puheen ollen Tesla on juuri käynnistänyt oikeustoimet sähköautovalmistaja Riviania vastaan syyttäen sitä kauppasalaisuuksien varastamisesta. Asiasta kirjoittaa muun muassa Ars Technica.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?