Meow-hyökkäys tuhonnut jo noin 4000 avointa tietokantaa verkosta - Digitoday - Ilta-Sanomat

Kissamainen verkkohyökkäys rankaisee armotta varomattomia – tuhojen määrä kasvussa

Tietokantoja tuhoava nettihyökkäys jättää jälkeensä vain sanan meow - eli suomeksi ”miau”.

Julkaistu: 29.7. 7:00

Miau-hyökkääjät pysyvät suurena mysteerinä samalla, kun huolettomasti säilytettyjä tietoja on hävitetty roppakaupalla lisää. Vahingon laajuutta arvioi Bleeping Computer.

Viime viikolla havaittu erikoinen verkkohyökkäys ei osoita laantumisen merkkejä. Bleeping Computer -uutispalvelun lauantaisten laskelmien mukaan verkossa olleita avoimia tietokantoja oli hävitetty jo noin 3800 kappaletta.

Hyökkäys on automatisoitu ja se iskee laajasti tietokantoihin, jotka on jätetty kaikille avoimeksi internetiin. Tiedot yksinkertaisesti hävitetään, ja hyökkäys jättää jälkeensä sanan meow - eli suomeksi ”miau”. Yksi ensimmäisistä uhreista oli vpn-palvelu UFO VPN, joka ei osannut säilyttää asiakastietojaan turvallisesti edes sen jälkeen, kun ongelmasta oli kerrottu sille vastuullisesti.

Hyökkääjiä tai heidän motiivejaan ei tiedetä. Oletus on, että he vain pitävät hauskaa tai sitten joku katsoo asiakseen antaa "opetuksen" niille, jotka eivät vieläkään suojaa tietokantojaan ulkopuolisilta jopa miljardeja ihmisiä koskettaneiden vahinkojen jälkeen.

Bleeping Computerin mukaan nyt onkin käynnissä kilpajuoksu, jossa avoimista tietokannoista pyritään kertomaan niiden omistajille ennen kuin Miau-hyökkäys raatelee ne pilalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?