Kiinnitä selaimen välilehti, niin se ei pääse enää hukkumaan - Digitoday - Ilta-Sanomat

Hukkuuko tärkeä verkkosivu välilehtien joukkoon? Yksi kikka pelastaa

Jos selaimessa pitää auki useita välilehtiä kerrallaan, on niistä vaikea pitää lukua. Kokeile niiden kiinnitystä.

­

27.7. 7:00

38 verkkosivua Chromessa ja 44 Firefoxissa. Tässä on allekirjoittaneen tilanne tämän jutun kirjoitushetkellä. Selaimeen hiipii salakavalasti aina uusia verkkosivuja, joita ei halua sulkea. Entä jos sitä kuitenkin tarvitsee vielä joskus?

Sivusta voi tehdä kirjanmerkin. Mutta toinen tapa pitää halutut sivut tallessa ja vieläpä päästä niille nopeasti ja valikoissa käymättä on kiinnittää ne.

Jos käytät Chromea, vie hiiren osoitin välilehtirivillä halutun verkkosivun päälle ja klikkaa sitä hiiren kakkospainikkeella. Valitse Kiinnitä välilehti.

Välilehden kiinnitys tapahtuu nopeasti kahdella klikkauksella.­

Nyt kiinnitetty välilehti siirtyy ensimmäiseksi rivin vasempaan reunaan ja pysyy siellä, vaikka yrittäisit vetää sitä muualle. Tällä tavalla tärkeää verkkosivua ei enää tarvitse etsiä jopa kymmenien muiden seasta.

Lue myös: Nopea niksi Chromen kestopulmaan – tämä lisäosa lupaa avun hitauteen

Firefoxissa kiinnitys tapahtuu samalla tavalla. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella haluttua verkkosivun otsaketta ja valitse Kiinnitä välilehti. Edge-selaimessa toiminto on myös täsmälleen samanlainen.

Jos kiinnitettyjä välilehtiä on useita, niiden keskinäistä järjestystä voi vaihtaa vetämällä niitä paikasta toiseen. Ne eivät kuitenkaan pääse sekoittumaan enää muiden kiinnittämättömien välilehtien kanssa.

Välilehdet voi jälleen vapauttaa klikkaamalla kiinnitettyä välilehteä uudelleen hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Chromessa Irrota, Firefoxissa Irrota välilehti ja Edgessä Poista välilehden kiinnitys.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?