Vanhasta pelikasetista maksettiin huutokaupassa ennätyssumma – tarpeeton pahviläppä syynä yli 100 000 euron hintaan - Digitoday - Ilta-Sanomat

Vanhasta pelikasetista maksettiin huutokaupassa ennätyssumma – tarpeeton pahviläppä syynä yli 100 000 euron hintaan

Kuvan kaltainen 1980-luvun Super Mario Bros -pelikasetti myytiin ennätyshintaan. Kuvassa ei ole kuitenkaan ennätyshinnan saavuttanut ja alkuperäisessä pakkauksessaan säilynyt peliyksilö.

Julkaistu: 13.7. 16:00

Harvinaisen hyvä kunto ja pakkaus nostivat 35 vuotta suljettuna olleen Super Mario Bros -kasetin hinnan uuteen ennätykseen.

Alkuperäinen Super Mario Bros -pelikasetti vuodelta 1985 myytiin viime perjantaina Yhdysvalloissa huutokaupassa ennätykselliseen 114 000 dollarin eli reilun 100 000 euron hintaan, kertoo Eurogamer-verkkosivusto.

Aikoinaan huippusuosittu peli oli yksi Nintendo NES -pelikonsolin julkaisupeleistä. Huippuhinnalla myyty pelikasetti oli kuitenkin täysin avaamattomassa ja lisäksi hyväkuntoisessa pakkauksessa. Muun muassa pelikasettien kuntoa arvioiva WataGames oli antanut sille arvosanan 9,4, eli kyseessä oli tähän mennessä parhaassa kunnossa huutokauppaan tullut Super Mario Bros -pelikasetti.

Heritage Auctions -yhtiön huutokaupassa Super Mario Bros -kasetin arvoa nosti ilmeisesti pieni pakkauksen yksityiskohta. Huippuhintaisen pelin pakkauksessa oli pahvinen läppä, jossa olevasta reiästä sen olisi voinut ripustaa kaupan myyntitelineeseen.

Nintendo kuitenkin teki alkuvaiheessa pakkauksiinsa tiheään muutoksia, ja esimerkiksi lisäsi niihin muovisen käärepakkauksen ja läpän. Sisällä olevan pahvipaketin riippuläppää ei silti poistettu, vaikka se jäikin tarpeettomaksi. Käytännössä Nintendo myi Super Mario Bros -pelejä huutokaupatun kaltaisissa paketeissa vain muutaman kuukauden ajan, ennen kuin pakkauksen mallia muutettiin ja pahviläppä lopulta poistettiin kokonaan pakkauksen mallista.

Pelin alkuperäinen ostaja ei ole halunnut nimeään julki, mutta välittäjän mukaan kyseessä ei ole pelikeräilijä. Peli on lähinnä sattumalta hyvin säilynyt löytö, kertoo Ars Technica -verkkosivusto.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?