Ubisoftin Watch Dogs 2 -pelin voi vielä lunastaa ilmaiseksi - Digitoday - Ilta-Sanomat

Raivo repesi Ubisoftin ilmaispelistä: Näin voit vielä saada sen

Ubisoftin ilmaiseksi lupaaman Watch Dogs 2 -pelin lataajat ruuhkauttivat sunnuntaina peliyhtiön Uplay-kaupan.

Julkaistu: 13.7. 12:10

Ubisoftin Watch Dogs 2 -tarjous epäonnistui vähemmän yllättäen. Yhtiön mainetta tahrii myös toinen ja isompi skandaali.

Ranskalainen pelijulkaisija Ubisoft piti sunnuntai-iltana Ubisoft Forward -lähetyksensä tulevien peliensä esittelemiseksi. Sen tiimellyksessä katsojille luvattiin Watch Dogs 2 -videopeli ilmaiseksi. Sen saaminen vaikutti jo etukäteen sekavalta.

Jotkut pelin tiettävästi saivatkin, mutta suuret massat joutuivat vain tuijottamaan koko lähetyksen ajan jumissa ollutta Uplay-kauppaa tai sen pelkkää kirjautumisruutua. Luvattua peliä ei ollut mahdollista lunastaa.

Lähetystä katsoi pelkästään Twitchissä ainakin puoli miljoonaa ihmistä. Kaupan ruuhkautuminen tuskin tuli Ubisoftille yllätyksenä, mutta selvästikään palvelimet eivät kestäneet kävijöiden määrää.

Ubisoft lupasi vielä lähetyksen aikana, että ongelmien takia Watch Dogs 2:n ja muut mahdolliset palkinnot voi lunastaa myöhemmin. Digital Trendsin mukaan sitä varten on olemassa verkkosivu, jolla vähintään 18-vuotias käyttäjä voi kirjautua Ubisoft-tililleen. Allekirjoittanut teki näin ja sai ilmoituksen, että Watch Dogs 2 lisätään pian Uplay-kirjastoon. Peliä ei löytynyt kirjastosta vielä 15 minuuttia rekisteröitymisen jälkeen.

Ei ole selvää, kuinka kauan Ubisoft pitää ilmaistarjousta vielä voimassa. Jos peliä halajaa, verkkosivulle kannattaa mennä mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.

Ilmaispelistä syntynyt hässäkkä osui hankalaan saumaan Ubisoftille, joka jo valmiiksi kamppailee hyväksikäyttösyytösten kanssa. Ubisoftin eri miespuolisia johtajia on epäilty naistyöntekijöiden ahdistelusta.

Nyt yhtiöstä lähtee ainakin kolme johtajaa mukaan lukien luova johtaja Serge Hascoët, muun muassa Engadget koostaa. Toimitusjohtaja Yves Guillemotin mukaan muutokset olivat välttämättömiä, jotta "toksinen käyttäytyminen" yhtiön sisällä saataisiin loppumaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?